Nordiska Trädgårdar

Nordiska trädgårdar

Den 30 mars-2 april hälsar vi tillsammans med FOR, Fritidsodlingens Riksorganisation och Stockholmsmässan alla medlemmar och trädgårdsentusiaster välkomna till Nordiska Trädgårdar och Nordens största trädgårdsmässa i Älvsjö. Det bjuds på mängder med odlingsaktiviteter, trädgårdsshopping, kunskap- och inspirationsföredrag på de öppna scenerna under Nordens ledande trädgårdsmässa.

Glöm inte att nyttja den unika medlemsrabatten ni har genom FOR på mässentrén. Ange rabattkoden (du hittar den under medlemsinloggningen på hemsidan och i Hemträdgården nr1) och köp dina biljetter på tradgardsmassan.se.

Trädgårdsmässa

Aktiviteter i montern, föredrag på scenen och så givetvis rabatt på inträdet och mässpresent (medtag medlemskort) till alla medlemmar i Riksförbundet Svensk Trädgård. Rabattkod får du i din medlemstidning Hemträdgården. Är du inte redan medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård så kan du bli det här.

Nordens största trädgårdsmässa är den perfekta platsen för alla trädgårds-, växt- och odlingsentusiaster. Här kan du träffa utställare, rådgivare och profiler inom trädgårdsvärlden och få en massa kunskap, låta dig inspireras av seminarier och aktiviteter. Under fyra hela dagar kan du handla fröer och nya växter till kolonilotten och få med dig massor av ny kunskap och idéer hem.

I och med att restriktionerna avskaffats i tid till mässans öppnande så gäller inte längre kravet om vaccinationsbevis för besökare och utställare. Tidigare regler om max 500 personer och krav på 1 person per 10 kvm är också avskaffade. Även om restriktionerna är borta vill vi träffas säkert vilket innebär att gångarna har breddats för att skapa en bra miljö för alla.

Kom och inspireras, lär dig mer om odling och trädgård. Möt alla utställare och handla medlemskap i en inspirerande trädgårdsförening, växter, lökar, knölar, fröer och mycket mer. Här har du möjlighet att skaffa allt för din trädgårdssäsong. Handlar du mycket? Checka in dina inköp i Pryl- & plantgarderoben.

Detta händer på mässan.

Rådgivningsgatan

FritidsOdlingens Riksorganisation (FOR) driver varje år den uppskattade rådgivningsgatan, där du kan ställa frågor om allt som rör fritidsodling till föreningens nationella rådgivare, medlemsorganisationer och ett antal andra kunniga utställare. Fritidsodlarnas medlemsföreningar och systerorganisationer finns också på plats med egna montrar. Totalt  är det 34 föreningar och organisationer som ställer ut på Rådgivningsgatan. 

Riksförbundet Svensk Trädgård på mässan

Det kommer att finnas fantastiskt mycket att ta del av såväl intressanta kunskapsföredrag på de öppna scenerna som aktiviteter och exklusiva erbjudanden i montern. Vi ser fram emot att ses i vår monter A02:10. Varmt välkomna in i vår digitala monter här! 

Öppna föredrag

Det finns två scener på mässan. Inspirationsscenen och Kunskapsscenen. Våra föredrag hålls samtliga på Kunskapsscenen.

• Tors 11.15 Utnämning av Svensk Trädgårds Eldsjäl. Gunnel Carlson och Inger Ekrem, RST
• Fre 10.00 Klarar trädgården extremväder? Henrik Bodin, RST
• Lör 09:30-10:00 Tusen trädgårdar 2022. Gunnel Carlson, Studiefrämjandet och Riksförbundet Svensk Trädgård. Trädgårdsamatörerna medverkar.
• Lör 11.00 Gödsla alla dina växter med urin! Lise-Lotte Björkman, RST
• Lör 14.30 Beskärningsteorier, är de viktiga? Henrik Bodin, RST
• Sön 09:30-10:00 Tusen trädgårdar 2022. Gunnel Carlson, Studiefrämjandet och Riksförbundet Svensk Trädgård. Trädgårdsamatörerna medverkar.

Samtliga föredrag hittar ni här.

Medlemsrabatt på inträdet

Alla medlemmar i FORs medlemsföreningarna har 60 kronor i medlemsrabatt på entrébiljetten och betalar endast 135kr (ordinarie pris 195kr). Rabattkod får du i din medlemstidning Hemträdgården. Du hittar den även här under medlemsinloggningen. I år är det endast förköpsbiljetter online som gäller.

Är du inte redan medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård så kan du bli det här.