Lista Favoriter Tusen Tradgardar

Foto: Annie Spratt/Unsplash

Underlätta dina besök - lista favoriter!

Vi har satt ihop några tips för att göra det lättare att planera din runda och få ut mesta möjliga av denna fantastiska dag. Hitta de trädgårdar som passar ditt sällskap under Tusen Trädgårdar och håll reda på dem genom att lista favoriterna.

Hitta trädgårdar och planera trädgårdsrundan

Alla besöksträdgårdar hittar du i vår databas Besöksträdgårdar. Se till att checkrutan för Tusen Trädgårdar är ifylld, för att få upp de deltagande trädgårdarna. Sök i det område du är intresserad av att röra dig i. Du kan även söka vilken typ av trädgård du är intresserad av, om det går bra att ta med hunden, om trädgården är anpassad för rörelsehindrade. Notera att vissa större publika trädgårdar/parker kan ta inträde under Tusen Trädgårdar. Ta reda på vad som gäller. Vidare kan du söka på om trädgårdsägarna är medlemmar i Riksförbundet Svensk Trädgård eller Trädgårdsamatörerna. Du kan lättare planera in fikapauser, genom att söka vilka som erbjuder det.

Lista dina favoritträdgårdar

Funktionen "Favoriter" är väldigt enkel och till för att du ska kunna lista de trädgårdar du vill besöka och lättare återkomma till dem, och planera dina utflykter. Man behöver inte skapa ett konto eller logga in för att göra detta.

Lista dina favoriter så här:

När du letat upp en besöksträdgård, och står inne på informationssidan, ska du klicka på det gröna hjärtat Favorit (A). En markerad favoritträdgård, kommer att ha ett rött hjärta. Du kan direkt se att dina listade favoriter har utökats med en till trädgård (B).

Det går bra att här klicka på Favoriter för att se hela listan.

Du kommer lätt åt hela listan med Favoriter genom att klicka på den gröna knappen högst upp på söksidan för Besöksträdgårdar. 

När du är inne på listan Favoriter kan du administrera listan genom att ta bort alla trädgårdar (gröna rutan högst upp) eller rensa bort enskilda trädgårdar genom att klicka på gula rutan "Ta bort" längst till höger vid vardera trädgård.

Skriv ut dina favoritträdgårdar

Varje trädgårdssida går att skriva ut. Klicka på symbolen för "Skriv ut" under faktarutan. Numrera utskrifterna i den ordning ni vill besöka dem och ta med i en plastficka, så har ni all information och karta analogt om ni skulle sakna uppkoppling för mobilen under utflykten.

När ingen är hemma eller det regnar...

Vi uppmanar deltagarna att ge så korrekt information som möjligt, men ha i åtanke att det är många privatpersoner som deltar efter bästa förmåga. Ibland missas information om t ex betalningssätt. Var redo med både kontanter och Swish. Räkna med att fika ibland kan ta slut, parkeringar kan bli fulla, så att ni har lite marginaler. Det händer att trädgårdsägare kan bli sjuka samma dag och inte hinna uppdatera kontot. Så ha lite bonusträdgårdar inplanerade. Men oftast bjuder dagen bara på positiva överraskningar. Även när det regnar ger sig de största entusiasterna ut och vittnar om otroligt fina möten med trädgårdsägare i växthus och uterum. På med regnkläderna och ta med paraply! 

 

Samarbetspartners och sponsorer Tusen Trädgårdar 2024

Tusen Trädgårdar genomförs i samarbete med trädgårdsjournalist Gunnel Carlson,
Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet, Sällskapet Trädgårdsamatörerna,
Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR), Rikare trädgård och Impecta Fröhandel.