Foredrag Tut

Gunnel Carlson är en av fler föreläsare

Föredragsserie till Tusen

Under våren bjuder vi på fler inspirerande och lärorika föredrag om trädgård, odling och biologisk mångfald, tillsammans med kunniga föreläsare. Föredragsserien är ett digitalt arrangemang i samarbete med Studiefrämjandet, Riksförbundet Svensk Trädgård och trädgårdsjournalist Gunnel Carlson.

Föredrag till Tusen 2024

Föredragsserien är ett digitalt arrangemang i samarbete med Studiefrämjandet, Riksförbundet Svensk Trädgård och trädgårdsjournalist Gunnel Carlson. En digital pepprunda inför det stundande arrangemanget Tusen Trädgårdar. Seminarierna sänds via Teams live, allt du behöver är länken du hittar vid varje föredrag här nedan. Alla föredragen spelas in så att ni kan ta del av dem i efterhand.

Kommande föredrag - Odla din jord

Varför köpa jord när du kan göra den själv gratis? Vi som arrangerar Tusen Trädgårdar är glada att kunna bjuda in till ett spännande seminarium om jord med självhushållaren Marek Rolenec på FOBO (Förbundet Organisk-Biologisk Odling). Marek kommer under två timmar dela med sig av sina omfattande kunskaper om hur du kan skapa din egen helt giftfria jord.
Du kommer att få veta mer om:
• Livet i jorden
• Täckodlingens fördelar
• Kompostering och gödsling
• Effektiva bevattningstekniker
Grunden till all jord som vi odlar i är organiskt material. Vår närmiljö är full med organiskt material som matavfall, löv, kvistar, blommor, gräs och ogräs. Material som det går att göra jord av. Genom att använda organiskt material matas jorden med mikroliv - alla små insekter och kryp - och den biologiska mångfalden gynnas.
Passa på att lära dig mer och få praktiska tips för att ta nästa steg mot mer hållbar trädgårdsskötsel. Bjud gärna in vänner som delar ditt intresse för odling, självhushållning och hållbarhet.

Detta föredrag, med Marek Rolenec, är digitalt via Teams, gratis och ingår i vårens föredragsserie till Tusen Trädgårdar. Välkommen!
Föredraget spelas in så att ni kan ta del av det i efterhand.

Marek Rolenec inspirerar till att odla egen jord

Vårens föredragsserie till Tusen

  • 22 feb kl.18.00 (ca 1h) - Gunnel Carlson inspirerar till Tusen med Trädgård att längta till och njuta av. Lyssna på det inspelade föredraget här.
  • 29 feb kl.18.00 (ca 1h) - Miniutbildning: Hur du registrerar, redigerar och anmäler din trädgård till Tusen Trädgårdar. Lyssna på det inspelade föredraget här.
  • 28 mars kl.18.00 (ca 1h) - Philipp Weiss, Skogsträdgårdsodlare och författare, Skogsträdgården för självhushållning.
  • 11 april kl.18.00 (ca 1h) - Marek Rolenec, FOBO, Odla din jord
  • 2 maj kl.18.00 (ca 1h) - Soha El Masri, Kolonist och balkongodlare, Att odla på balkong och koloni
  • 23 maj kl.18.00 (ca 1h) - Sanna Wikström, Från SVTs Drömträdgården, Hur får en nybörjare igång sin odling med bristande resurser, odlar i Norrbotten

Länkar till de inspelade föredragen läggs upp allt eftersom på sidan

Tidigare års föredrag

Ta gärna del av tidigare års föredragsserie från 2022 här


Samarbetspartners Tusen Trädgårdar 2024

Tusen Trädgårdar genomförs i samarbete med de tre huvudarrangörerna trädgårdsjournalist Gunnel Carlson, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet, i samarbete med Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR) och Rikare trädgård.