T2

Vimpel som visar på öppen trädgård under Tusen Trädgårdar

Upptäck mångfalden under Tusen Trädgårdar!

Riksförbundet Svensk Trädgård bjuder in till Tusen Trädgårdar söndagen den 30 juni 2024. Denna dag visar trädgårdsentusiaster från hela landet upp sina trädgårdar och mängder med trädgårdsprojekt. Syftet är att skapa en mötesplats där trädgårdsentusiaster och odlingsintresserade människor kan träffas, utbyta erfarenheter och inspirera varandra till tusen.

Dags för dagen T, som in Tusen Trädgårdar. En mångfald av olika trädgårdar, över 1000 trädgårdar, öppnar upp för allmänheten för en dag. Besökare får möjlighet att utforska trädgårdar i hela Sverige och ta del av en stor variation av odlingar och projekt. Förutom privata trädgårdar inkluderas slotts- och stadsparker, gemensamhetsodlingar, beredskaps- och grönsaksodlingar, trädgårdar för barn, plantskolor och kolonilotter i Tusen Trädgårdar.

Över 1000 unika trädgårdar finns att besöka. Här är några exempel:

Från norr till söder, öst till väst

 

Beredskap, självhushåll, mat- och tillsammansodlingar

 

Trädgårdar för barn

 

För fler fantastiska trädgårdar, besök: svensktradgard.se/besokstradgardar.

Ett Evenemang för alla

Tusen Trädgårdar är en betydelsefull dag för alla trädgårdsentusiaster, oavsett om man är nybörjare eller erfaren trädgårdsmästare. Evenemanget är öppet för alla som älskar trädgårdar och vill lära sig mer. Det är en unik möjlighet att få inspiration, kunskap och nya idéer. Oavsett om du är intresserad av blomsterarrangemang, ekologisk odling, trädgårdsdesign eller bara vill njuta av vackra och produktiva miljöer, finns det något för alla.

Historik och Arrangörer

Tusen Trädgårdar arrangerades för första gången 2010, initierat av trädgårdsjournalist Gunnel Carlson tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård, och har sedan dess hållits vartannat år med hjälp av tusentals trädgårdsentusiaster. Evenemanget organiseras sedan många år av huvudarrangörerna Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet och Gunnel Carlson. Tillsammans med samarbetspartners som Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR), Rikare trädgård och Impecta Fröhandel, skapar vi en dag fylld med gröna upplevelser, kunskapsutbyte och samvaro.

Den 30 juni 2024 kl.10-17 hålls det rikstäckande evenmanget.
Välkomna att delta och inspireras på Tusen Trädgårdar!

Relaterade länkar