9 bilder
Visa alla bilder

Alhem, Almunge

Adress: Almunge-Ösby Alhem 131, 741 97 Almunge

Kuperad villaträdgård på 4000  kvm under uppbyggnad. Vi har en hel del Pioner och Hosta och håller på för fullt med att plantera in många olika sorters träd.

Huset har stått på den här platsen sedan 1910. Då bodde Skräddarmästare Emanuel Berlin här med sin familj i ett rum och kök och med sitt skrädderi i en liten stuga på baksidan utav huset. Skrädderiet använder vi som gäststuga idag.

1969-1970 byggdes huset till med fyra rum.

Vi köpte huset 1981. Då fanns det ingen trädgård alls. Vi började med att anlägga en liten gräsmatta på sidan utav huset när det första barnet kom 1982.

Sedan kom de andra 1985 och 1987 så det var full rulle med renoveringar och barn så trädgården hanns inte med.  Sommaren 1991 tyckte vi att det var dags att starta upp igen med trädgården men fick då reda på att vi skulle få tvillingar i början på 1992 så det blev att bygga till en övervåning på huset istället.

2015 gick vi med i trädgårdsamatörerna så då startade intresset igång på allvar. Vi håller på för fullt med att plantera in träd och buskar. För två år sedan började vi röja upp andra halvan utav tomten som vi inte har använt alls. Det var så igenväxt så att det inte gick att komma fram.

Vi bor i odlingszon 4 men har en hel del växter från zon 3 som klarar sig hos oss.  Tycker att vi har lyckats med att få till många mysiga sittplatser i trädgården.

Vi har väldigt mycket kvar att göra och många påbörjade projekt så ni får ta det som det är. Barnbarnen kommer att sälja fika.

Varmt välkomna hem till oss

Landskap
Uppland
Zon / Odlingsläge
4
Specialitet
Kuperad trädgård under uppbyggnad med många sittplatser
Genre
Privata trädgårdar

Vägbeskrivning:
Om man kommer från Uppsala så åk 282 mot Almunge Edsbro.
Vid Länna, efter sjön, så sväng höger mot Kinnsta.
Åk ca 6 km på asfalterad väg.
Det går att parkera ca 75 m innan huset på höger sida.

  • 1
Alhem, Almunge - Almunge-Ösby Alhem 131, 741 97 Almunge
Visa i Google maps

Fakta

  • Öppettider: 10-16
  • Kontakt: 070-61 91 263
  • Fika erbjuds:

    Barnbarnen säljer fika

  • Försäljning av växter:

    Jag kommer ha ett litet urval av växter till försäljning