12 bilder
Visa alla bilder

Ätbart i villa trädgård, Sölvesborg

Adress: Lövsångarestigen 18, 294 94 Sölvesborg
Webbplats: Lövsångarestigen 18

Årets tema för 1000 trädgårdar är självhushåll och ätbart, eftersom det är min utgångspunkt öppnar jag gärna upp min trädgård. Kanske kan den inspirera andra till att få mer utbyte av gräsmattan? Men jag poängterar starkt att det är ingen tjusig visningsträdgård. Huset är nybyggt de senaste åren och i väntan på iordningställande av trädgården började jag helt opretentiöst rakt ner i backen att odla ätbart. Här finns lite av varje, jag experimenterar mig fortfarande fram och har mest roligt! Jag har ett bevattningssystem med dropp från Gjordnära som jag lovordar högt, det sparar tid, vatten och är effektivt. Jag gör gödselvatten av nässlor/ åkerfräken och bokashi för näringsgödsling. Använder gräsklipp till täckodling och matar jorden med annat gott. Det som jag mest odlar är tomater, bara på friland. Detta året testar jag i hinkar mot söder-vägg för att se om det blir stor skillnad mot vanlig bädd , men busktomaterna står i landet som vanligt. Nytt i år är också lagringstomater piennolo. Lite gurka, pumpa, squash. Lite kål, kålrabbi olika bönor och ärtor. Mycket basilika, sallad och mangold. Lite sparris, vitlök och mycket blåbärstry. Jag har i år planterat ett kvitten träd och hasselnöt. Min granne Fia säljer mumsig fika och det finns gott om plats att sitta ner en stund, kanske ta tillfället till ett dopp i havet också. Välkomna att inspireras till mer ätbart.

Landskap
Blekinge
Zon / Odlingsläge
1
Specialitet
Att odla min jord.
Genre
Privata trädgårdar

Vägbeskrivning:
Enstaka bilar kan parkera på tomten, annars fortsätt rakt fram efter brevlådorna i svängen till Lövsångarestigen. Där finns större parkering, riktmärke är hjärtstartaren.

Övrigt:
Toalett finns till förfogande. En snäll Border Collie finns på plats i trädgården.

  • 1
Ätbart i villa trädgård, Sölvesborg - Lövsångarestigen 18, 294 94 Sölvesborg
Visa i Google maps

Fakta

  • Öppettider: 10.00-17.00
  • Kontakt: 0768120777
  • Fika erbjuds:

    Det finns hemmagjord Kombucha att pröva på. Kaffe, te och kakor att köpa. Vatten att dricka och olika blad att smaka som vattenkrasse, kinesisk bladselleri eller wasabirucola etc..

  • Hundar välkomna: Ja
  • Guidad visning: Ja