11 bilder
Visa alla bilder

Hafvenströmska lyckan / Kristianstad, Kristianstad

Adress: Mansdalavägen 150, 291 92 Kristianstad

Välkommen till vår trädgård!

Här får ni besöka en trädgård i två nivåer.

Den nedre trädgården har köksträdgård, snittblomsodling, pergola med vildvin. Flera olika träd såsom Silverpäronträd, glanskörsbärsträd, och ett plommonträd i köksträdgården. Perennrabbatter med olika färgteman. Flera sittplatser i form av träbänkar och altan.

I sluttningarna finns på ena sidan en stor platårabatt i två nivåer. Översta delen är en pionrabatt och den andra är en blandad perennabatt. På andra sidan huset finns en nybyggd trappa i Corten/singel. På den övre delen finns svarta plank, stora dahlirabatten, stora skuggrabatten, grusträdgården med vattensten, vinrutan, garagerabatten, entrerabatt med Ullungrönn, gräs och vårlökar. Här finns ett växthus där vi odlar tomater och gurka samt använder för mysigt häng och middagar. Utanför finns odlingslådor med kryddväxter och en stor låda med dahlior och snittblommor. Framsidan av huset har en altan och buskar/prydnadsgräs. Framsidan är en innergård med singelytor mellan huskropparna. Rabatter kantade med corten och natursten. Övriga detaljer som odlingslådor, spaljeer mm är svarta.

 

Landskap
Skåne
Zon / Odlingsläge
1
Specialitet
Många olika sorters perenner, buskar och ca 40 olika sorters dahlior.
Genre
Privata trädgårdar

Vägbeskrivning:
Trädgården finns längs bygata med relativt mycket trafik så det är viktigt att parkera nära kanten och att inte blockera grannarnas utfarter. Vid huset finns plats för 5-6 bilar.

  • 1
Hafvenströmska lyckan / Kristianstad, Kristianstad - Mansdalavägen 150, 291 92 Kristianstad
Visa i Google maps

Fakta

  • Öppettider: 10-17
  • Fika erbjuds: Ja