19 bilder
Visa alla bilder

Hedenblads trädgård, Ljungskile

Adress: Dramsvik, 677, 459 94 Ljungskile
Webbplats: https://hedenbladstradgard.com

Vi har satt tänderna i en ny trädgård på Västkusten sommaren 2021. Här har vi en brant tomt med berg och slänter men också några plana oaser. Här finns många olika odlingsförhållanden på en och samma tomt så det blir stor variation på de olika ”rummen” i denna trädgården. Vi anlägger såväl skuggiga planteringar som grusträdgård och flera terrasserade planteringar. En liten fickpark med växthus och köksträdgård håller på att växa fram på en skyddad plats på tomten med berget i ryggen och havet framför. Det finns också många träd, buskar och perenner som odlas i kruka. Trädgården har många rum och sittplatser.

Då jag jobbar som trädgårdsdesigner så använder jag vår egna trädgård som experiment för att testa nya spännande kombinationer av växter. 
Fokus här är att göra det bästa av en ganska utmanande plats och att säkerställa att vi göra vad vi kan för att bidra till en hållbar trädgård med stor biologisk mångfald. Det syns inte minst i valet av växter som pollinatörer älskar. Men vi har också planerat för en så lång säsong som möjligt med med blommande växter som kan ge pollen och nektar från tidig vår till sen höst. 

Det kommer finnas sticklingar att köpa den 30/6.

 

Varmt välkomna!

 

Vill du följa vårt projekt så finns det mer bilder på instagram: @hedenbladstradgard

Landskap
Bohuslän
Zon / Odlingsläge
2
Genre
Privata trädgårdar

Övrigt:
Medlem i Trädgårdssällskapet Hortikulturens vänner (Riksförbundet svensk trädgård) och i Trädgårdsamatörerna.
Instagramkonto: @hedenbladstradgard

Sticklingar och småplantor finns att köpa den 30/6.

  • 1
Hedenblads trädgård, Ljungskile - Dramsvik, 677, 459 94 Ljungskile
Visa i Google maps

Fakta