30 bilder
Visa alla bilder

Kerstin och Lars trädgård, Hässleholm

Adress: Mejselvägen 8, 281 49 Hässleholm

En villaträdgård på ca 1000 m2 med flera rum, rabatter i olika nivåer, damm med guldfiskar och mycket annat. Tomten vetter mot en skogsbacke med stora bokar som skapar ett ”tak” över en del av trädgården. I orangeriet övervintrar alla frostkänsliga växter i väntan på att få komma ut till våren. Trädgården är ett ständigt pågående projekt som startade i början av 90-talet. Varje år tillkommer något nytt som flyter ihop med det som redan finns. 

Trädgården har två etager som förbinds med en trappa. Även mindre nivåskillnader finns. Det finns många sittplatser, för vila och begrundan eller en fika.

Vi har deltagit i Tusen Trädgårdar alla gånger sedan starten 2010 och deltog även 2024. Tyvärr ställde vädret till det så vi håller öppet söndagen den 7 juli mellan 10 och 17.

Vi tar gärna emot besök under 2024 vid andra tillfällen också, välkommen att höra av dig för att bestämma tid.

Landskap
Skåne
Zon / Odlingsläge
2
Genre
Privata trädgårdar

Vägbeskrivning:
Från den stora rondellen, Grönängsplan, i Hässleholm, kör västerut mot Finja. Vid Bilcentrum tag höger och därefter vänster in på Kaptensgatan. Följ denna till vändzonen, tag höger strax innan in på Mejselvägen. En gul rappad mur gränsar mot gatan.

  • 1
Kerstin och Lars trädgård, Hässleholm - Mejselvägen 8, 281 49 Hässleholm
Visa i Google maps

Fakta

  • Öppettider: Hela sommaren 2024, efter överenskommelse
  • Kontakt: 0705510135