Marnas, Södra Sandby

Adress: Dalbyvägen 34, 24736 Södra Sandby
Webbplats: http://marnasgarden.com

Marnas Trädgård är skapad av den i 2007 avlidne lanskapsarkitekten och professoren vid Konstakademien i Köpenhamn Sven-Ingvar Andersson. Trädgården är skapad på 1950-60 talet. Signifikant för trädgården är dens många trädgårdsrum omgärdade av häckar i framförallt haggtorn. Mest känd är "Hönsgården" med de majestätiska klippta hönsen upp mot 4 meter höga som trivs tillsammans med frodiga rosor i buksbomsringar. På försommaren är det aklejor och alium som står för blomningen. Under sommaren och hösten trängs höstanemonerna. Trädgården har sedan begynnelsen genomgått den löpande förändring som har varit given och som idag har resulterat i att delar av trädgården har växt igen. Just så som Sven-Ingvar Andersson planerade.

Idag skötts trädgåden av hans dotter Beata Engels Andersson och hennes man Henrik samt olika volontärgrupper.

Se mer på marnasgarden.com

Landskap
Skåne
Zon / Odlingsläge
1
Specialitet
Landskapsarkitekt Sven-Ingvar Anderssons ikoniska trädgård från 1960-talet med häckrum, rosor samt formklippta häckar och buskar.
Genre
Privata trädgårdar

Vägbeskrivning:
Det är inte möjligt att parkera på Dalbyvägen. Kör istället in på Almbacksvägen, som är en parallelväg till Dalbyvägen. Parkera där och promenera på stigen genom skogsdungen upp för backen 200 m till skylten "Marnas".
Välkomna Beata & Henrik

Övrigt:
Parkering på Almbacksvägen. Följ stigen upp för backen.

  • 1
Marnas, Södra Sandby - Dalbyvägen 34, 24736 Södra Sandby
Visa i Google maps

Fakta