25 bilder
Visa alla bilder

Stugträdgården på Norjevägen 47, Norje

Adress: Norjevägen 47, 29476 Norje
Webbplats: https://www.perennexperten.se

Trädgården tillhör till vår stuga i Norje och har ca 1500 kvm. När vi köpte stugan år 2011 var trädgården övervuxen med massor av rotskott av en stor robinia, som står mitt på tomten, samt andra ”fina grejer” som parkslide, hallon, slån, höga nässlor och mycket mera. Sedan dess kämpade vi hårt för att ta över kontrollen i trädgården igen och anlade rabatter fördelade över hela tomten i alla möjliga situationer från full sol till skugga. Dessutom omvandlade vi en del av gräsmattan till en liten blomsteräng. Som alla andra trädgårdsentusiaster, anser jag min trädgård dock fortfarande som ett pågående projekt för att det finns många idéer som är inte realiserade än, även om det finns mycket att upptäcka redan nu.

Jorden är sandig och torr och inte den lättaste att jobba med. Jag jobbade med jordförbättring på vissa platser, men för det mesta försöker jag plantera växter, som är anpassade och som klarar sig utan mycket tillsyn. Jag är dessutom en växtsamlare och därför  finns det hundratals olika växtslag i trädgården, som jag alltid försöker kombinera i fina växtkombinationer. Min stil hade jag nog beskrivit, som en blandning av klassisk torpträdgård och naturnära planteringar. 

Mitt hjärta slår störst för alla slags perenner och passionen blev så stort att jag faktiskt bytte karriär i fyrtiårsåldern och utbildade mig till trädgårdsingenjör på SLU och jag odlar perenner nu även yrkesmässigt. Odlingen ligger dock inte på denna stugtomt, men om ni tittar förbi finns det säkerligen också möjlighet att handla den ena eller andra perennen. Annars är ni varmt välkomna att bara tar en rundvandring i trädgården med visning om det önskas eller för att ta en fika i trädgården. 

Landskap
Blekinge
Zon / Odlingsläge
1
Specialitet
Perenner
Genre
Privata trädgårdar
 • 1
Stugträdgården på Norjevägen 47, Norje - Norjevägen 47, 29476 Norje
Visa i Google maps

Fakta

 • Öppettider: Endast under Tusen Trädgårdar på 30. Juni 2024 från kl 9-17
 • Kontakt: 0734300601
 • Fika erbjuds:

  Det kommer finnas olika kakor och kaffe att köpa.

 • Försäljning av växter:

  Perenner kommer kunna köpas på 30. Juni under Tusen Trädgårdar 2024.

 • Hundar välkomna: Ja
 • Guidad visning: Ja