13 bilder
Visa alla bilder

Tuvängsvägen 11B, Uppsala

Adress: Tuvängsvägen 11B, 756 45 Uppsala

Liten villaträdgård med fokus på avkoppling och biologisk mångfald. Välkommen genom grinden till denna tämligen lummiga, avskilda plats!

Syfte med dagen: Inspirera och prata om vad man kan göra för den biologiska mångfalden som privatperson. Är vi flera så prata med varandra! Vikten av återhämtning i en grön miljö. Sitt gärna ner någonstans!

Bilder: Hona av blågrön mosaikslända som lägger ägg. Översiktsbilderna av trädgården är tagna i augusti. Mindre tåtelsmygare i daggsalvia. Psiaftonflylarv som bodde i körsbärsträdet. Blomfluga i buddlejan (sensommarbild). Eldlus i stockrosen. Purpurmott på kärleksörten. Nymf av grön bärfis (inte riktigt vuxen alltså). Honungsbi som samlar pollen i rölleka. Kaprifol.

Övrigt: Stenläggning så det går att komma en bit in i trädgården med hjul. Två mindre dammar varav den äldre har en av tidens tand påverkad kant av sten och här bor det fiskar. Stenarna vippar - så gå inte för nära! Ingen planerad försäljning av växter. Några av de småkryp som fotograferats i trädgården, huvudsakligen pollinerande insekter, visas med bild och text i en fotoutställning. Vid regn kan denna ses under ett glastak. 

 

Landskap
Uppland
Zon / Odlingsläge
3
Specialitet
Biologisk mångfald - just nu projekt minidamm för trollsländor.
Genre
Privata trädgårdar

Vägbeskrivning:
Stadsbuss nummer 7 - närmsta hållplats Södra Parkvägen. Cykel - ställ på uppfarten utanför grinden. Det går att parkera bil på gatan/närliggande gator utom direkt utanför entréer till hus. Passa gärna på att ta en promenad i det närliggande naturreservatet Hågadalen-Nåsten.

  • 1
Tuvängsvägen 11B, Uppsala - Tuvängsvägen 11B, 756 45 Uppsala
Visa i Google maps

Fakta

  • Tusen Trädgårdar 2022: Ja
  • Öppettider: 10-17
  • Kontakt: 0706795939
  • Fika erbjuds: Ja
  • Handikappvänligt: Ja
  • Hundar välkomna: Ja