Denna dagen – en trädgårdsdag

Jag gillar verkligen Tusen Trädgårdar. Jo, jag vet, det finns dagar då jag har tvivlat. När mejlen om glömda lösenord och felvända bilder har stressat mig. Det tar tid att supporta Trädgårdsriket…

Men, idag – när trädgården är så välstädad den kan bli och alla verkar nöjda och glada ska jag bara luta mig tillbaka i trädgårdssoffan och njuta.

Och tänk att finaste Britt Sjöholm i Skogås som har en av Stockholms finaste trädgårdar ( jag litar på andras omdöme där eftersom jag ännu inte hunnit dit, men jag kommer snart Britt) tillsammans med sin Gert fick prata Tusen trädgårdar i Ring så spelar vi i morse.

Bättre marknadsförare för eventet får man leta efter!

Och till alla olyckskorpar som kraxat om att allt blommat över efter midsommar – har ni glömt hortensior, dagliljor, dahlior, remonterande rosor, blommande träd och buskar? Ja, uppenbarligen för jösses vad det blommar nu.

Och jo, jag har vattnat. Inget bevattningsförbud i min kommun än och jag har vattnat förnuftigt. Trädgården får ju inte tyna bort, men gräsmattan är en gul plätt. Det gör inget.

Så nu ska jag bara vattna lite till, plocka lite vissna blad och inte glömma bort att ta fram trasmattan till kökstrappan. I morgon kl 10 är ni hjärtligt välkomna till Hemgatan 8 i Arlöv allihopa!

Så här ser det ut just nu:

IMG_2699

Framsidan mot gatan, så här ser det ut när ni kommer in.

IMG_2705

Hoppsan! Vänd om.

IMG_2709

Kolla in finaste ’Annabelle’

IMG_2711

som har sällskap av den här rosablommande skönheten.

IMG_2682

och dagliljan ’Mahogany Magic’ (tack Anette Nilsson). I kanten, det suddiga, blommar en Paeonia delavayi i samma snygga brunorangea ton.

IMG_2696

Fina frukter på äkta kvitten. Så söta och alldeles ludna!

IMG_2685

Sitt en stund och ta in dagen eller

IMG_2689

köp en begagnad trädgårdsbok i Arlövs allra nyaste popup-bokhandel. Kanske är inte carporten längre en carport utan ett ute-vardagsrum. Så var ska bilen nu ta vägen?

IMG_2692

Klockan 17 stänger jag grinden och då får ni gärna ta med en tidning med hem som minne av dagen. 20 grader och sol i hela Sverige lovade SMHI – vi håller tummarna för det!

IMG_2697

Vill du se fler trädgårdar – sök på startsidan på Trädgårdsriket eller under fliken Tusen trädgårdar där karta över hela Sverige finns. Eller printa lista här:

https://www.tradgard.org/tusen/index.html