Lite vitt till sist

I går kom kylan även till Skåne. Inte så mycket snö förstås men ett par minusgrader i alla fall.

Kanske är det nu vintern börjar?
Kollade just läget i kallväxthuset där ett par pelargoner fortfarande står ut. Lite experiment och om (eller förmodligen när) kylan kryper ner får jag flytta in dem i orangeriet.

Fördelen med kylan är i alla fall att det torkar upp för herregud vad vattensjukt allting är. Gräsmattan är som en sviktande gympamatta och allt är genomvått. Nu blir det lite fastare mark att gå på.

Bra för Alexandra som är här i dag och klipper mina fruktträd. Så himla bra att ha proffs till det. Jo jag vet hur man gör i teorin… Men det blir 100 ggr snyggare när någon som kan gör det.

IMG_0644

I morgon blir det vinterbeskärning av oxeln och olvonet oxå.

Gick en promenad i Arlöv igår och genade över kyrkogården som är en väldigt välskött grön oas i samhället. Mycket fina träd och väl underhållet.

IMG_0638

I går blommade vinterkörsbäret Prunus subhirtella (zon II) med vita skira blommor. Kanske är det ett sånt jag ska ha i min lite japaninspirerade hörna. Ja, kanske det. Fast jag hinner nog ändra mig, men att se körsbärsblom i januari är inte dumt.

IMG_0635

Min Prunus mume som brukar övervintra i orangeriet har stått ute tills idag men nu fick det åka in i orangeriet så att jag får lite rosa blomning där om en månad.

Det är så skönt med trädgårdsliv – man har alltid något att se fram emot!

IMG_0637