Men vad fort det går!

Det har redan gått ett år – nu är det Bok och biblioteksmässa i Göteborg igen!

I morgon öppnas portarna till den här jättelika mässan där boken och författarna så klart står i centrum och där trädgården oxå som vanligt får vara med på ett hörn. Det kommer ju många trädgårdsböcker även på hösten.

Så klart ska de presenteras på Bokmässan och en hel del gröna böcker som kom i våras är ju fortfarande rykande aktuella och får liv på scenen. Den som varje års skapas av ett gäng kvinnor från Kungsbacka, Lerum, Kungälv och Göteborg.

Och det är lika trevligt som alltid att träffa järngänget bakom trädgårdsscenen som i år fått byta namn till Grön scen.

 

IMG_3675

Inte så dumt med tanke på att vi pratar miljö och natur oxå, Inte bara trädgård alltså.

Har tjuvkikat på scenen idag och hälsat på bakom kulisserna och det ser riktigt bra ut. Klokt förpackad kunskap helt enkelt. Och en skön plats att strosa runt i, lukta på kryddor från hela världen, vila fötterna och lyssna på smarta föredrag varje halvtimme.

IMG_3614

I morgon kommer till exempel John Taylor och Eva Rosén från Tjolöholm slott och pratar om den brittiska arts and craftsträdgården, Maria Sjöstedt från botaniska i Göteborg ska berätta om dahlian – Mexikos primadonna och så får man veta vilken som får utmärkelsen Årets trädgårdsbok 2018.

Då brukar det bli fest på scenen.

IMG_3665

Det är Tony som styr och ställer med scenbygget – och så ska han prata om hur man odlar humle i Sverige oxå förstås. Att det finns en del humle vid scenen ser man redan när man passerar utanför mässan.

IMG_3678

Lisbeth Flising brinner för kryddor och odling av örter och hon är i sitt esse i år när hela världen är temat. Henne kan ni träffa och höra berätta om kummin och muskotblomma, kanel och ingefära. Bland annat!

IMG_3674

IMG_3669

Så kom till Göteborg och få lite trädgårdsfeeling på Bokmässan. Först ut på den gröna scenen är jag. Klockan 9.30 i morgon, torsdag, handlar det om Trädgårdens som mötesplats för människor, växter och djur.

IMG_3677

IMG_3670