Festligt och tänkvärt på årets Chelsea

I dag börjar Chelsea Flower Show – på riktigt.

I går var det Press Day och då är det härligt att få spana in showen i lugn och ro. Bara pressmänniskor är där då och det är luftigt och tittbart. Man får bara akta sig så man inte blir överkörd av någon BBC-kamera. BBC filmar enormt många timmar där och sänder varje dag minst två program från Chelsea. Så lyxigt. Om man inte lyckas få biljett kan man lugnt stanna hemma och slå på teven.

IMG_8664

Monty Don var där liksom alla andra gardencelebreties som finns i det här landet. Och de gör ett enormt bra jobb att sprida kunskap om trädgård över landet – och världen.

Och så dyker det alltid upp en hel del vill ha växter. Som denna kryddbuske:

IMG_8704

eller en amerikansk hästkastanj kanske, Aesculus pavia – såååå snygg.

IMG_8656

Hållbart är det som gäller även här i år. Mycket tankar och idéer kring att odla miljövänligt och klokt. Inte alls lika mycket stram design i visningsträdgårdarna i år. Samtidigt festligt och vackert så klart. Bra tycker jag.

IMG_8654

Blanda kålhuvud och salvia med rosor och pioner. Ställ krukor lite här och var med ätbart och låt naturen ta plats i din trädgård. Gynna humlor, bin och andra insekter. Låt trädgården leva helt enkelt. Min stil – och jag kan inte hjälpa att jag längtar hem lite till min egen trädgård så här års när trädgårdsresorna avlöser varandra.

IMG_8716

IMG_8653

I morgon bitti åker jag tidigt ut till Gatwick och möter resenärer från Rosebuds Tours. 40 trädgårdsvänner från hela landet som ska få se det bästa England bjuder. Vi åker till Wisley, Sissinghurst, Great Dixter, flera privata trädgårdar och på lördag en hel dag på Chelsea Flower Show.

Då ska jag samla på mig en massa nya idéer att ta med hem. Och tänka ändå mer på livet i trädgården.

IMG_8674

för man kan ju alltid hoppas:

IMG_8693