Snart är det TuT-år!

I dag om 29 dagar är det nyårsafton och dagen efter det börjar TuT-året 2020. Det vill säga det år då vi gör Tusen Trädgårdar. För tionde året.

Det blir jubileum för Tusen Trädgårdar 2020. Tänk vad tiden går.

En snabb idé från mig och Elisabeth Svalin Gunnarsson har vuxit till att bli Sveriges roligaste trädgårdshändelse.

Och nu är det dags igen.

Du är väl med och visar din trädgård? Är med och gör Sverige blommigare, grönare och miljövänligare!
Du kan tänka en liten stund till. Hemsidan är underomgörning, men i början av februari ska det gå att anmäla sig till TuT 20.

Min trädgård är naturligtvis öppen för besök den söndagen, den 28 juni 2020.

Då ska den vara välkomnande och lummig. Jag lovar inga under, den kommer säkert att vara lite rufsig och rörig och proppfull – precis som den alltid är. Jag gör ju inte om min trädgård för att ni ska komma, bara städar lite extra. Kanske.

Med Tusen Trädgårdar är det ju så att alla är välkomna att vara med – vilken sorts trädgård man än har och hur den än ser ut. Det viktiga är att man vill. Vara med. Och visa. Det bästa man vet. Och förmår.

Förra veckan var jag på möte med de här glada människorna: Anna-Karin Fallheden och Inger Ekrem från Riksförbundet Svensk Trädgård och Lisa Malmgren från Studiefrämjandet.

IMG_0947

Det är vi som gör det! Vi träffades i somras hemma hos Britt och Gert Sjöholm som varit med varje gång sedan 2010. Veteraner som älskar att visa sin trädgård helt enkelt. De är säkert med även 2020. Och det är så klart du oxå.

Välkommen – det blir fest i det gröna i hela Sverige den 28 juni!