TuT 2020 här kommer vi!

Söndagen den 28 juni 2020. Det är lika bra att ni skriver in datumet i almanackan redan nu. För då är det dags igen, Tusen Trädgårdar firar tioårsjubileum och nu hoppas vi att alla är med. Eller i alla fall alla som vill. För det är kul med Tusen Trädgårdar. I går hade vi i styrgruppen upptaktsmöte och det var länge sedan jag skrattade så mycket.

Det är kul med trädgård helt enkelt. Särskilt om man får ha upptakten till Sveriges största trädgårdsfest hemma hos det fantastiska trädgårdsparet Britt och Gert Sjöholm i Skogås utanför Stockholm.

Wow vilken trädgård! Äntligen fick jag se den.
2 000 kvadratmeters slänt som stupar från övre plan ner mot sjön. I mer än 30 år har det här envisa paret sprängt och slitit, släpat jord och planterat, lagt nya gångar och stöttat gamla. Och gjort en helt enormt fin trädgård. Rododendronbuskage som man kan gå vilse i, rosenbågar att huka under och hur mycket växter som helst. Och så några dammar på det.

Bilde  IMG_3663

De var med allra första gången 2010. Faktiskt tror jag nästan att de var allra först med att anmäla sig. Och 2020 är de så klart med igen.

När jag lade ut en liten hint om TuT 2020 fick jag dessutom direkt respons från Gunilla Bokelund-Bengtsson i Rögle utanför Ängelholm. Hon och Rolf har också en helt ljuvlig trädgård och de är oxå med.

Snabba ryck!

Så nu gäller det bara att vi får ihop sisådär 995 trädgårdar till så har vi kommit upp i 1 000.

Säkert finns det någon trädgård som du tycker ska visas upp. Säg till din granne, trädgårdskompis eller arbetskamrat att de ska med. Att vara med på Tusen Trädgårdar är bara kul – ingen press, inga krav – vi går helt och hållet på lust.

IMG_3680

ps. När vi åkte hem från Britt och Gert i Skogås efter lunch, efterrätt med glass och bär och kaffe och kakor på det så insåg vi att vi kanske måste dra igång Kaloriförbundet Svensk Trädgård oxå….