Alldeles underbart!

Den här tiden alltså!

När kvällarna är långa och ljusa, doften av schersmin fyller hela trädgårdsrummet, tävlar med rosor och pioner om att dofta mest, vara snyggast och sticka ut i det gröna. Det är alldeles underbart.

Och snart är det dax, Tusen Trädgårdar! Jag klipper och beskär, plockar och räfsar, ansar och njuter  – aldrig har trädgården varit så fin. Och ändå, fortfarande lurvig och rufsig. Hörde just om en trädgårdsägare vars knä strejkat. Han är med ändå så klart – man får ta det som det kommer. Trädgården är som den är, lever ibland sitt eget liv och jag gillar det jag ser.

Fokuserar på det fina och blundar för kirskål och parkslide.

Så där ska man alltid göra tycker jag. Titta på det du lyckats med. Njut av det som för stunden ser bra ut. Uppskatta målet. Vägen dit kan vara lång men just när man står och ser resultat då är det hima roligt. Aldrig är man så lycklig som då.

Jag är ingen vän av gräsmatta, bryr mig inte riktigt. Ändå. När maken just klippt med elgräsklipparen och den gröna mattan ligger jämn och fin, inga tusenskönor sticker upp just då och allt är välmående. Då är det himla fint även med gräsmatta! Men någon robot vill jag aldrig ha, mångfalden är viktig, klövern behövs tidigt till bina och tusenskönorna har sin plats.

Tornsvalor på himmelen, fikon som mognar, Ros de Rescht slår ut – kan det bli bättre? Förmodligen inte….

Håll nu också koll på facebook och insta över mina digitala föreläsningar. Jag gör en i kväll – fast den är nog för sen att anmäla sig till – men det kommer fler. Nästa vecka både måndag, onsdag och torsdag. Kolla Studiefrämjandet Skaraborg på facebook och Swedishgardens.se. Jag delar länkar i sociala medier inför.

Rose de Rescht

finska rosen ’Sointu’ doftar i kapp med schersminen.