Första frosten för oss

Idag kom första frosten till Skåne. Den där som bara precis nuddar växtligheten.

Så det var inget att oroa sig över. Allt känsligt är inne men nerium och olivträd får stå ute ett tag till. Det mår de absolut bäst av.

Dessutom är det lite upptaget i orangeriet just nu. En stor krans som ska till Trädgårdsföreningen i Göteborg tar all plats. På måndag ska jag köra upp den i bil. Hoppas den går in i bagaget…

Sedan får jag städa orangeriet eftersom det blir ett Gokväll härifrån den 8 december!

Ute i trädgården knoppas kamelian som står planterad i jorden intill husknuten. Håller tummarna för blom i februari/mars.


Och intill syns de första snödroppsspjuten. Ja de kommer ju att stanna av om det blir riktigt kallt så det är ingen fara.

Det finns en hel del att göra ute fortfarande. Till exempel väntar den stora jordsäcken med ett ton fin kompostjord på att jag ska tömma den. Har kört fem skottkärror idag och tar fem till i eftermiddag. Sakta men säkert. Jorden slänger jag bara ut uppe på rabatterna som förbättring. Blir mumsigt för maskarna.

I väntan på jul kanske någon vill skaffa min och Elisabeth Svalin Gunnarssons bok Snödroppar en galantofil kärlekshistoria?!

Mejla mig så fixar jag det: [email protected]