Tusen tusen tack!!!

I dag är dagen när jag lyckats samla ihop mig efter söndagens Tusen Trädgårdar.

Vilken dag det blev.

Efter en vår av oro, ängslan, tvekan och beslutsångest var den här söndagen den 28 juni – dagen för Tusen Trädgårdar. Hur skulle det gå?

Tidigt på morgonen satte jag upp vimplarna och halv tio stod första besökarna vid grinden. Min grindvakt Maja och jag bestämde oss för att börja släppa in redan då för att undvika trängsel och kö.

   

Vi hade inte behövt oro oss, under hela dagen var det en liten jämn ström av besökare här. Betydligt färre än tidigare år och ingen gång under dagen var det fullt, dvs 25 personer samtidigt inne i trädgården.

Och alla höll avstånd och var respektfulla mot varandra.

Det blev en sådan härlig dag i min trädgård.

Klockan kvart över två kom första regnskuren. Just då upptäckte jag ett par unga tjejer långt in i min lurviga trädgård. Det visade sig att Nicky Lilja gett Frida Edström en tur i trädgårdarna runt Malmö, i Arlöv, i födelsedagspresent. Vilken bra idé! Kul tjejer som definitivt fick blodad tand för trädgård efter den här dagen.

Och efter bara en liten skur kunde de ta av sina regnjackor och njuta av rosdoft och ovanligt välklippta (!) buxbomklot.

Just i år kändes det som om medelåldern på besökarna var lägre, av förståliga skäl. Här är det mor och dotter Anja och Tove Svärd som kom på besök till mig.

Anni Jähde och hennes kompis Synnöve dök oxå upp i grönskan i Arlöv.

I måndags morse var jag med i P4 Malmöhus för att svara på frågan om hur trädgården mår dagen efter?  Alldeles utmärkt blev svaret. Inget nedtrampat eller förstört, tvärtom – aldrig är min trädgård så fin som efter Tusen Trädgårdar!

Så nu ska jag bara njuta själv och ha semester för den här våren har varit knepig men vi, Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet och jag , är så glada för att det blev ett TuT i år. tack vare er – både trädgårdsägare och besökare.

Nu gör vi om det 2022. Eller hur?!

En enda vet jag som inte är så förtjust i TuT och det är Hjördis. Katten. Hon fattar inte vad alla gör i hennes trädgård Så därför tog hon i söndags morse en slurk i vattenbadet och sedan var hon borta resten av dagen. Nu är hon hemma igen!