Minnesgava

Foto: Diana Parkhouse/Unsplash

Minnesgåva

Riksförbundet Svensk Trädgård får då och då gåvor som hedrar minnet av en avliden person. Riksförbundet har då valt att låta de medel som kommer in som minnesgåvor gå till vår utmärkelse Trädgårdens eldsjäl.

Trädgårdens eldsjäl delades ut för första gången i 2009 och delas årligen ut, i samband med mässan Nordiska Trädgårdar. Utmärkelsen Trädgårdens Eldsjäl går till en medlem en ”doldis”, som entusiasmerar och osjälviskt arbetar för sin förening.

Att hedra en person med minnesgåva

Vi har fått frågor om hur detta går till och vad man kan råda dem som vill hedra minnet av en person som gått bort genom att ge en minnesgåva till Riksförbundet Svensk Trädgård. Istället för blommor, kan man hedra minnet av den avlidna genom att skänka en gåva till Riksförbundet Svensk Trädgård och ange ”Till Minne av…..” Det går också att i dödsannonsen skriva ”Tänk gärna på Riksförbundet Svensk Trädgård bg 731-2499".

Information om minnesgåvan skickas då från oss till den avlidnas anhöriga eller till begravningsbyrån. 

Så här säger en anhörig som valt att skriva ”Tänk på Riksförbundet Svensk Trädgård” i dödsannonsen:
”Det kan kännas ”friskare” i en dödsannons med trädgård och natur istället för någon ”sjukfond” som ändå får så mycket pengar – som ett alternativ till de gängse. I dessa tider är det också viktigt att fokusera på vår natur.”