Istock 1690805541

Är du redo att göra en verklig skillnad i trädgårdsvärlden? Riksförbundet Svensk Trädgård söker en engagerad kommunikatör som får möjlighet att forma framtiden för Sveriges största trädgårdsorganisation.

Kommunikatör till Riksförbundet Svensk Trädgård – Sveriges största trädgårdsorganisation

Är du redo att göra en verklig skillnad i trädgårdsvärlden? Riksförbundet Svensk Trädgård söker en engagerad kommunikatör som får möjlighet att forma framtiden för Sveriges största trädgårdsorganisation. Här får du inte bara en arbetsplats – du får vara del av en välrenommerad organisation där vi tror att dina idéer lyfter oss mot nya kreativa höjder, och där du har möjlighet att påverka och inspirera Sveriges trädgårdsägare.

Om rollen: Du kommer spela en nyckelroll i vår organisation där du stärker förbundets position genom ökad synlighet i media, effektiv marknadsföring, opinionsbildning och påverkansarbete. Vi prioriterar service av toppklass mot både medlemmar och förtroendevalda. Du erbjuds en mångsidig arbetsmiljö med spännande arbetsuppgifter och ett team av engagerade kollegor som trivs med att arbeta tillsammans. Du bygger upp gynnsamma mediarelationer. Du har en proaktiv, operativ och strategisk approach till information och kommunikation. Din skicklighet som skribent gör att du också hanterar copywriting och content marketing över olika plattformar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Strategisk och operativ hantering av både intern och extern kommunikation.
  • Ledning, samordning och administration av kommunikationsprojekt.
  • Hantering av digitala nyhetsbrev till medlemmar och föreningar.
  • Vara delaktig i planering av stora evenemang, såsom mässan Nordiska Trädgårdar och Tusen Trädgårdar.
  • Framställning av förbundets verksamhetsberättelsens i samarbete med förbundsdirektören.
  • Utformning av trycksaker och digitalt material, samt stöd till föreningar baserat på förbundets grafiska riktlinjer.
  • Ökad närvaro i våra kanaler på sociala medier (i dagsläget Facebook, Instagram och YouTube. Producera innehåll för dessa - text, bild och film, samt avläsa statistik.
  • Spela in och moderera digitala föredrag och webbinar.
  • Ansvar för annonsering och medverkan i utveckling av medlemsförmåner.
  • Publicering av informationsmaterial på förbundets webbplats.

Din profil: Vi söker dig med en relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikation, marknadsföring eller journalistik och erfarenhet från en liknande roll. Du är skicklig i att arbeta med rörlig bild, har god förmåga att skapa både text och bildmaterial och du tycker att det är spännande att hitta och lära dig nya digitala verktyg för vårt förbund att utvecklas med. Erfarenhet från ideella eller medlemsstyrda organisationer ses som en fördel. Som person är du initiativrik, samarbetsvillig och strukturerad. Du har lätt för att kommunicera och är van vid att arbeta proaktivt med deadlines och leveranser. Du behärskar svenska flytande i både tal och skrift. Ett genuint intresse för trädgård och vår målgrupp är viktigt.


Om oss
Riksförbundet Svensk Trädgård är en ideell organisation som samlar trädgårdsentusiaster i föreningar och nätverk över hela landet. Med närmare 150 föreningar och nätverk spridda över hela landet, samt enskilt anslutna medlemmar, skapar vi en stark gemenskap för trädgårdsintresserade.

Vi fungerar som en mötesplats där vi främjar trädgårdskultur och inspirerar till lustfyllt odlande. Genom att förmedla och sprida kunskap om odling och trädgård till våra medlemmar, föreningar och allmänheten arbetar vi för att bevara och föra vidare trädgårdskunskaper. Vi främjar social gemenskap genom aktiviteterna i våra lokala föreningar.

Riksförbundet Svensk Trädgård strävar efter hållbart odlande, och vi engagerar oss aktivt för att uppfylla de nationella miljömålen.

Vi delar kunskap om miljövänlig och resurssnål odling, bevakar fritidsodlarnas konsumentintressen och håller oss uppdaterade om det senaste inom forskning och försöksodling. Sedan vi bildades år 1900 har våra stadgar tydligt definierat vårt ideella syfte, vilket inkluderar främjandet av fritidsmässig trädgårdsodling, förbättring av trädgårdskulturen, boendemiljön, samt främjande av hållbar odling.

Vi strävar efter att väcka och bevara intresset för trädgårdsodling över generationerna genom att ge stöd och sprida kunskap via rådgivning och olika medieplattformar. Med aktuell kunskap och interna utredningar tar vi initiativ för att förbättra fritidsodlingens villkor i landet. Hemträdgården är vår medlemstidning och vår viktigaste kunskapskanal.

Vi erbjuder:
Ett varierat arbete, en stimulerande arbetsmiljö och möjlighet att bli delaktig i en trevlig trädgårdsgemenskap både på kansli och bland medlemmar. Som kommunikatör hos oss kommer du att spela en nyckelroll i att utveckla vår digitala närvaro och stärka vår kommunikationsstrategi. Du kommer att ansvara för att skapa engagerande innehåll, optimera vår digitala kommunikation och implementera innovativa kommunikationslösningar som speglar våra värderingar och mål.

En flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta viss del hemifrån. Kollektivavtal, tjänstepension och friskvårdsbidrag. Vi ser fram emot att välkomna dig till oss.

Ansökan: Är du intresserad? Maila ditt ditt CV och ett motivationsbrev till [email protected] där du beskriver varför du är rätt person för rollen, märk mailet ”Ansökan kommunikatör”. Vi uppskattar även en kort video där du presenterar dig själv.

Sista ansökningsdag är den 31 maj, men vi rekommenderar en tidig ansökan då urval sker löpande. Tjänsten beräknas tillträdas augusti-september 2024 efter överenskommelse.

Anställningsvillkor: Placeringsort: Täby, norr om Stockholm, med möjlighet till distansarbete vissa dagar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på hel eller deltid 80% med möjlighet för utökning, start enligt överenskommelse. 

Mer information om oss hittar du på https://svensktradgard.se/