Jenny Svensgård

Ledamot

Jag bor på en liten gård i sydvästra Småland vid sjön Bolmen tillsammans med min sambo, en tax, en katt och två hästar. Där odlar jag, främst grönsaker men även örter och blommor. Ett väldigt litet land år 2013 är idag mycket större. Är en äkta amatör som älskar att prova mig fram – ”Nyfiken grön” är nog det som sammanfattar mig. Trädgårdspromenader på kvällskvisten då man gläds över det som växer och att kunna
servera egenodlade grönsaker till min familj är två saker som jag gillar extra mycket med odlingen.

Jag är utbildad byggnadsantikvarie och har framför allt arbetat på Länsstyrelse och länsmuseum men även som egen företagare. Idag arbetar jag inom vårt familjeföretag i Tingsryd med fastighetsförvaltning. Exempel på sådant jag arbetat med som byggnadsantikvarie är rådgivning, kyrkogårdsinventeringar, bidragshantering men jag har även arbetat med strategiarbete. Objekt som jag har jobbat med är t ex Linnés Råshult och Elin Wägners Lilla Björka. Har suttit med i styrelsen i Leader Linné och har varit och är aktiv i olika lokala föreningar, sedan många år i vår lokala hembygdsförening. Så jag har lång erfarenhet av styrelsearbete både som ordförande, sekreterare och ledamot. Har arbetat i projektform vid många tillfällen och både genom olika uppdrag i mitt jobb och i föreningssammanhang har jag varit med och drivit projekt. I vår hembygdsförening tycker jag om att arbeta med utställningar och vi gör även en podd – Hembygdspodden.

Eftersom jag är nyfiken så har jag ett stort intresse av nyheter kring odling och trädgård. Jag har gått flera kurser t ex i att odla för självförsörjning och i skogsträdgårdsodling. Genom poddar, instagramprofiler, facebooksidor med mera får jag både inspiration och lär mig mer. En podd i öronen och en grep i händerna är härligt!

Är medlem i två Trädgårdsföreningar, Urshult och Ljungby men inte aktiv i styrelserna.

[email protected]