Ulf Fransson

Ledamot

Ulf är pensionär, efter att ha arbetat på Nelson Garden i 28 år, eller Bröderna Nelsons Frö, som det hette när han anställdes 1993. Ulf berättar om sin yrkeskarriär att Nelson fortfarande var en uppstickare och känner sig stolt över att varit delaktig i den resan som tog företaget till att bli marknadsledare när det gäller frön, i Sverige, Norge, Finland.

Ulf har mestadels arbetat med marknadsföring och produktutveckling och under de senaste åren en hel del med försäljning. Han berättar vidare att det är att förstå och själv vara som, den konsument man försökte tillfredsställa, var själva nyckeln till framgångsrika produkter.

Ulf säger sig älska mässor, både yrkesmässor, men framförallt de som vänder sig till privata. Under sitt yrkesliv trivdes han med att vara representant och besöka butiker, kanske demonstrera, visa och inspirera produkter, det säger han var bland det roligaste han gjorde i sitt arbete.

Ulf har genom åren upparbetat sig ett stort användbart nätverk och fast att han har lämnat Nelson Garden kände han inte för att sluta abrupt i branchen och har därför startat ett litet hobbyaktiebolag. I sitt företag arbetar han med lite sortiments- och nyhetsanalyser till några i branschen, håller föredrag och event och hjälper en trädgårdsanläggare med planteringar m m.

Ulf är direktansluten medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård.

Invald i styrelsen 2023.

[email protected]