T2

Anmälan till trädgårdsfesten är öppen!

Under Tusen Trädgårdar är du självklart inbjuden – du och alla som har en trädgård kan öppna upp och visa er trädgård. Vi förespråkar en mångfald av trädgårdar och odlingslotter. Tillsammans bjuder vi in till Sveriges största trädgårdsfest!

Anmäl din trädgård här

Evenemanget är en hyllning till den svenska trädgården och samlar trädgårdsentusiaster från hela landet. Syftet med Tusen Trädgårdar är att alla vi som älskar trädgård och odling träffas och delar vår kunskap om odling, blommor, grönsaker och allehanda trädgårdsprojekt. Folkbildning och odlingsglädje i fin symbios. Läs mer här.

Vilka kan vara med?

Alla typer av trädgårdar är välkomna - stora som små, offentliga och privata. Pågående trädgårdsprojekt välkomnas och din trädgård behöver verkligen inte vara perfekt eller "städad" för att inspirera och glädja! Du kan registrera din privata trädgård, men också offentliga trädgårdar - stadsparker, friluftsmuseer, botaniska trädgårdar, kyrko­gårdar, slotts- och herrgårdsparker, plantskolor, handelsträdgårdar, koloniområden och skolträdgårdar. Det går bra att registrera gemensamma köksträdgårdar, gerillaodlingar, tillsammansodling vid en bostadsrättsförening, trädgård vid hembygds- och bygdegård, koloniträdgård – alla är välkomna att delta!

Vad krävs?

Man behöver inte ha en perfekt besöksträdgård för att vara med. Det enda kravet är att man håller öppet under en och samma dag, den 30 juni mellan kl.10-17. Sen förutsätter vi att man har en passion för att odla och vill prata med andra människor om sin trädgård så klart.

Det finns tydliga instruktioner i både text och film på hemsidan här. Känner du dig osäker kommer du att kunna ta del av en digital mini-utbildning den 29 februari i hur du registrerar, redigerar och anmäler din trädgård (utbildningen spelas in och läggs upp på hemsidan). Fler lärorika och inspirerande föredrag hittar du här.

Vi välkomnar dig att bli en del av vår gröna fest - visa din trädgård på Tusen Trädgårdar! Läs mer här.

 

Samarbetspartners och sponsorer Tusen Trädgårdar 2024

Tusen Trädgårdar genomförs i samarbete med trädgårdsjournalist Gunnel Carlson,
Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet, Sällskapet Trädgårdsamatörerna,
Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR), Rikare trädgård och Impecta Fröhandel.