TuT partner 900

Styrgrupp från vänster Gunnel Carlson, Inger Ekrem RST och Lisa Malmgren Studiefrämjandet Foto: Anna-Karin Fallheden

Samarbetspartners Tusen trädgårdar

Ju fler desto bättre! Tusen Trädgårdar är ett landsomfattande evenemang som kräver sina resurser. Tillsammans med våra samarbetspartners och sponsorer sätter vi trädgårdssverige på kartan.

Första gången som Tusen Trädgårdar arrangerades var 2010, och har sedan dess ägt rum vart annat år. Det var trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsons Trädgårdsriket tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård som initierade den allra första Tusen Trädgårdar. 2012 gick Studiefrämjandet in som en viktig samarbetspart. Studiefrämjandets handläggare runt om i landet hjälpte till med registreringar av trädgårdar för den som inte har datorvana. De anordnar även föreläsningar och workshops kring eventet.

Innehållet på Trädgårdsrikets hemsida har numera flyttat in på Svensk Trädgårds hemsida, där du är, och vi står för hantering av databasen för besöksträdgårdar, utskick av nyhetsbrev, samt erbjuder trädgårdskunskap och rådgivning. Idag utgör dessa tre huvudarrangörer till Tusen Trädgårdar.

Sedan 2020 finns även ett samarbete med Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Fritidsodlingens Riksorganisation och Rikare Trädgård.

Hasselfors var huvudsponsor till Tusen Trädgårdar 2020.
Impecta Fröhandel var stolt sponsor till Tusen Trädgårdar 2020, 2022 och 2024. 

Ert företag eller organisation kan vara med och stödja Tusen Trädgårdar 2024 som sponsorer. Hör av er så snart som möjligt, så laddar vi tillsammans inför kommande Tusen Trädgårdar 30 juni 2024. Ni skickar intresseförfrågan till [email protected].

Samarbetspartners och sponsorer Tusen Trädgårdar 2024

Tusen Trädgårdar genomförs i samarbete med trädgårdsjournalist Gunnel Carlson,
Riksförbundet Svensk Trädgård, Studiefrämjandet, Sällskapet Trädgårdsamatörerna,
Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR), Rikare trädgård och Impecta Fröhandel.