Att våga visa

Grattis alla ni som valt att vara med och visa er trädgård den 1 juli på Tusen Trädgårdar – ni var många som valde att slå till i sista minuten!
Men bättre sent än aldrig och nu har vi drygt tre veckor på oss att förbereda oss för den stora dagen. Och förresten om du läser detta just nu måndagen den 4 juni så kan du fortfarande anmäla dig, fram till midnatt.

Många tidningar är intresserade av att skriva om Tusen Trädgårdar och vill gärna ha kontakt. Om du känner för det så kontakta gärna din lokala tidning och bjud in dem till ett besök före den 1 juli, det kan ge en extra skjuts åt dagen.

Så här kan det bli när Aftonbladet gör ett besök till exempel:

https://www.aftonbladet.se/hushem

Eftersom Tusen Trädgårdar är ett evenemang som bygger mycket på frivilliga krafter finns det inte pengar att annonsera så beställ gärna fler affischer från ditt lokala Studiefrämjandet och sätt upp i affären, på biblioteket, macken, lokala kiosken ja du vet själv var de syns bäst!

Andra tips att tänka på inför den 1 juli är de här som jag skrivit ner för min egen del:

  1. Skriv etiketter och sätt på de växter som är särskilt fina den 1 juli. Då slipper du säga namnen hundra gånger. Gärna både svenska och vetenskapliga namn om du kan.
  2. Passa på att sortera ut trädgårdsböcker, tidningar, redskap och annat du inte behöver. Någon annan blir glad då.
  3. Låt barn eller barnbarn tjäna en slant genom att sälja saft och bullar.
  4. Kruka upp småplantor som blir ett fint minne från din trädgård.
  5. Gör som engelsmännen, skänk de pengar du får in till valfri välgörenhet.
  6. Fråga grannarna om inte de vill vara med, det är roligare om man är flera.
  7. Skriv på din sida var det kan finnas p-platser eller hur man åker kollektivt till dig.
  8. Känns det som om vissa rabatter blommat färdigt – ställ in krukor med dahlior, hortensia eller andra senblommande perenner och buskar och fyll ut tomrummen.
  9. Till sist, var glad och njut av dagen!

IMG_2188