Klipper lite här, rensar lite där och vattnar överallt. Snart är det 1 juli!

Har knipsat bort fröställningar på de utblommade aklejorna, planterat om bortglömd chiliplanta, duschat bort bladlöss från rosorna och hugg huvudet av hundra små mördarsniglar som gömt sig under en kruka.

Ungefär så. Ja och så vattnat förstås. Jag fyller regntunnan med vatten och kannvattnar.

I går kom det tjugo vattendroppar från himlen, de märktes inte alls och inget regn i sikte tycks det. Nåja det är lika för alla.

Jag gillar verkligen det här med Tusen Trädgårdar. Man får saker och ting gjorda. Häckarna klippta och buxbomen rak och snygg. Ny jord i rabatterna och lite mer ordning och reda än vanligt. Fast inte för mycket, då är det ju inte min trädgård längre.

När jag tittar på bilder från Tusen Trädgårdar 2016 tycker jag inte skillnaden i blomning är så stor. Mycket är över i början av juli även en normal försommar. Men nu kommer liljor och dahlior – de får fylla ut i hålrummen. Jag ”fuskar” med att sätta krukor med blommande sådana på de platser där det blir för tomt.

IMG_2191

På måndag kommer listor över alla er som är med. Jag kommer att länka till dem här. Då kan du printa ut dina närmaste trädgårdar och hjälpa dina besökare att hitta. Tipsa gärna om de närmaste. Häng ut listan på synlig plats i din trädgård, det är välkommet!

Och om du undrar över vimplar och annan info så kontakta ditt närmaste Studiefrämjande som du hittar här:

https://www.studieframjandet.se/amnen/mat-hem–tradgard/tusen

En del tycker det är synd att man inte kan kika in hos andra när man visar själv men visst finns det möjligheter. Har du någon som hjälper dig under dagen så ta paus en timme och åk iväg till närmaste som visar. Eller. Om du vågar. Ring dagen innan och fråga om du får göra ett besök Tusen trädgårdarvänner emellan. De flesta är ju ändå hemma den dagen…

Ett tips om du har trångt i din trädgård. Enkelrikta den och styr besökarna till bästa vägen.

IMG_2513

 

Ett år hade jag besök av Landskrona trädgårdsällskap veckan före TuT. Jag bad dem kolla lite extra på vad som kunde bli bättre hos mig. Jag fick flera bra tips som jag genast tog itu med, sånt jag inte sett själv. Det var himla bra!

Så nu bara väntar vi. På regn. Och på att midsommar ska bli en härlig avslappad helg. Och att den 1 juli ska bli en rolig gröna dag över hela Sverige!

IMG_2193