Sol över Aspen i år oxå

Ja idag sken solen verkligen över Lerum och Aspens sol!
Vilken sommarvärme som plötsligt slagit till och fått natur och trädgård att explodera.
På min väg från Åmål till Mölnlycke (där jag pratar trädgård på Råda rum i kväll) var jag ju tvungen att stanna till i Lerum och kolla om solen sken över Aspen.
Det gjorde den.

Sjön Aspens badplats är ju platsen jag fick anlägga Aspens Sol på i fjol. Med hjälp av superduktiga och trevliga lerumsbor grävde vi och planterade perenner i cirkelform.

IMG_2066

Och vårt Växtrum från i fjol har klarat vintern riktigt bra. Lite puts i perennerna – och så måste rosorna klippas nu! – så kommer den här rabatten att bli lika fin i år som den var förra året.
Ballerina-tulpanen, de odlade gullvivorna och vårkragen lyste så vackert i dag.
På de orangeröda stolparna har guldhumlen börjat klänga och kanske kan behöva lite hjälp för att verkligen klä in stolpar och trådar på ett snyggt sätt, men växer det gör det.

IMG_2057
Så med lite finputsning från Lerums trädgårdsmästare kommer Aspens Sol att skina stolt över lerumsborna även i år.
Tog förstås oxå en sväng till de andra Växtrummen och Karin Berglunds Mariaträdgård som går in på tredje året är också en skönhet. På en av bänkarna satt ett par som prisade de små gröna rummen som Växtrum skapar i Lerum varje år.

IMG_2048

Om bara några veckor invigs årets Växtrum designade av Peter Englander och Mona Holmberg.

Spännande projekt!
Väldigt kul att ha fått vara med här och göra Lerum blommigare och soligare.

IMG_2038

Efter Lerum åkte jag en sväng förbi kompisarna i Jonsereds trädgårdar där de jobbar för fullt med årets utställningsträdgård som görs av Thomas von Brömssen. Då blir det mycket rosor!
Och så svängde jag förbi Gerbianska, hälsade på Gerben och köpte med mig två baptisier från hans plantskola. Nu ska jag bara förbereda mig för kvällens föredrag oxå: Mina, dina och allas våra gröna rum.

Vi ses kanske!