Många mässor blir det

Det är mässtid i Sverige just nu. I alla fall när det gäller den gröna sidan. Det är trädgårdsmässor i varenda buske just nu känns det som. Och det är ju jättebra! Att få träffa likasinnade, köpa växter och lyssna på föredrag – härligt helt enkelt.

I går var jag på Margretetorps mat,vin och trädgårdsdagar. Sol och gott humör i kanten av Hallandsåsen. Inte dumt alls.

Men extra roligt var det faktiskt att styra kosan mot Lunnarp utanför Tomelilla i dag när det var det premiär för Österlen Garden Show i helgen. Ett initiativ från några lokala eldsjälar som fått med sig hela byn – och några till. Under skylten till fotbollsplanen för Lunnarps BK möttes trädgårdsvänner under helgen.

Det var lite som estländska Türi dit jag och Riksförbundet Svensk Trädgård brukar åka varje år i maj – det första man ser är en försäljning av traktorer (!) och sedan kan man köpa plantor, pynt och godsaker och lyssna på klokskaper i ett stort tält.

Festligt, folkligt, fullsatt helt enkelt. Och naturligtvis kom jag hem med lite att plantera. Så är det ju bara. En stor hortensia till min koppartunna som jag köpte på Fagerhults loppis de luxe förra helgen. Dessutom fick jag åtta plantor krassing som Margareta från Lunnarp sått – trots att hon åker bort hela sommaren. Jag adopterade dem!

Nu pustar jag ut i Blekinge och lyssnar på näktergalen. Han sjunger galet vackert. Bara för mig just nu!

IMG_1987

Vill du köpa en traktor? Nja kanske inte just idag.

IMG_1988

Under nyutslagna bokar – en fin inramning för Österlen Garden Show.

IMG_1991

Erikka Chapman, pratade ätbara växter.

IMG_1989

Till och med ett par små idéträdgårdar fick plats i Lunnarp. Gärna fler sådana nästa år!