Älskar London!

För 16 år sedan flyttade vår äldsta dotter, Cajsa, till London. Hon hade precis slutat gymnasiet och vi tänkte: ja, ja ett par år sedan är hon hemma igen. Det har som sagt gått 16 år och nu är hemma här för henne. Och det är vääääldigt kul att ha en dotter i London.

Ett par-tre gånger om året är vi här och London känns väldigt hemtamt, särskilt den östra delen som Cajsa bor i. Och det är en så rolig stad att flanera runt i. Mycket grönska, mycket folk och en skön stämning – och då menar jag inte trängseln på Oxford Street eller Covent Garden, dit kan man också gå men utforska andra delar av London – det är verkligen värt det.

Men nu, tredje helgen i maj då är Chelsea Flower Show- tid. Och har du aldrig varit i London så passa på så här års och boka biljetter till Chelsea samtidigt, men var ute i god tid. Börja planera redan i vinter.

I morgon är det Press Day på Chelsea, då är jag där. Men den här söndagen flanerade vi bara, Cajsa och jag.

IMG_2067

Alltså sitter jag just nu på mitt hotellrum i Islington i östra London efter en lång härlig söndag i London. Det finns hur mycket roligt som helst att göra i den här staden.

Vi började med frukost från delin i Cajsas kvarter och sedan promenerade vi längs Regents Canal. Söndag förmiddag, massor med folk på caféerna ute längs kanalen och i kanoter och andra flytetyg på kanalen. Och så vid kanalen, i husbåtar med trädgårdar på taket.

IMG_2071

Vårt mål var Columbia Road Flower Market – men innan vi hann fram snubblade vi över en helt fantastisk vintagemarknad med möbler, lampor, tavlor och prylar från 50-60-70-talen. Mycket skandinavisk design så klart.

IMG_2076

Och Cajsa köpte ett roligt flodhästpar.

IMG_2078

Sedan gick vi i sakta mak mot Columbia Road. Och jag älskar verkligen denna blomstermarknad. Här kan man köpa på sig en hel trädgård om man vill. Och så här års – blommande luktärter, pioner, klematis, lövkojor osv osv.

IMG_2093

Varje söndag stängs gatan av och sedan samlas trädgårdsmästare från omgivningen med sina bästa varor. Närodlat och väldigt äkta. Söndagarna på Columbia road är rena rama folkfesten! Det är bara helt underbart.

IMG_2085

En Calathea och en kokosnötsväxt till Cajsas fönster fick följa med hem.

Därefter öl på puben, ostron på Spitalfield market och sedan hängde vi en stund med Pekka Heino och Erik Kristensen i Soho. Så himla roligt att ses. Senast var ju i Umeå och där ses vi aldrig numera. Så det fick bli  i London då…

IMG_2128

Efter en glass i de Beauvoir vilar jag nu trötta fötter på hotellet och – guess what –, på tv är det Midsomer Murders.

Nu laddar jag för morgondagen.

Kolla här i morgon och du kommer att få full uppdatering från årets Chelsea Flower Show!