Skål för Chelsea Flower Show 2018!

Så är den igång igen, årets Chelsea Flower Show. Årets roligaste folkfest. Har du aldrig varit i London den här majveckan så åk. En gång i livet är det nästan nödvändigt.
Å andra sidan, har man åkt hit en gång är andra gången ändå bättre – då har man koll.

Så skål för Chelsea, en av veteranerna som bor på Chelsea Hospital i vars park showen drar in varje år, Peter Henry, gillar uppmärksamheten.Och strosar gärna runt och kollar in besökarna som börjar på lätta fötter men efter hand blir alltmer långsamma, inte bara för att parken är stor utan för intrycken.

För det är stort och mycket att se. Fötterna blir trötta och hjärnan oxå. Intrycken är så många och man får så mycket idéer. Tack och lov för mobilen som numera snabbt sparar idén och namnet på växten man bara måste ha.
Som pioner till exempel, eller aurikler. Eller rosor. Eller varför inte lupiner, dess vackra väldoftande blommor som numera räknas som invasivt ogräs i Sverige men som är så vackra att man bara dånar. Och bina älskar dem! Bara det är ju en anledning att ha dem.

Just Grow for the future är årets tema på Chelsea Flower Show. Trädgård är livsnödvändigt för människan och livet på vår planet framöver. Utan träd, mossor och insektsliv dör vi alla.
Många trädgårdar använde den kraften. Guldmedaljvinnaren Sarah Price hade planterat torktåliga växter i sin vackra idéträdgård och i koreanska Hay-Joung Hwangs guldlysande (gula lupiner!) planteringar trivdes alla.

Ja det är verkligen en folkfest för växtälskare. Och när solen skiner och fåglarna sjunger då gör det inget att platanerna blommar och får alla att sätta frömjölet i halsen. The Chelsea cough är oxå en majföreteelse i London.
Smakprov från Chelsea Flower Show 2018 kommer här:

IMG_2421

Nosa på rosorna hos Austin.

IMG_2333

Drömma om en ny pion.

IMG_2310

Fixa en aurikelteater.

IMG_2318

Hälsa på kaktusodlarna Stan Griffin och Vicki Newman.

IMG_2294

Älska bin och Baptisia.

IMG_2288

Gratulera Sarah Price till guldet.

IMG_2447

Älska Hay-Joung Hwangs fina gula.

IMG_2314

Frossa i finaste fernsen.

IMG_2254

Längta till Sydafrika och

IMG_2235

till Yorkshire.

IMG_2431

Å så tar vi en pion till då, Court Jester heter den.

IMG_2317

Tack och hej vi ses igen nästa år. Och have fun ni som är på väg hit från Sverige nu. Det kommer att bli alldeles, alldeles underbart!