Sommar sommar sommar!

Jamen idag, den 1 juni, är det faktiskt den första sommarmånaden. Även om det känts som sommar i en månad redan. Värmerekord, kanonvärme och badbart hav – det är ju alldeles underbart. Och torrt men ja, så är det ju. Det är i alla fall ingen som pratat om mördarsniglar på ett tag…

Och just den 1 juni är en speciell dag på flera sätt för trädgårdsälskarna i söder.

I dag startar Malmö Garden Show och håller på hela helgen. En riktig orgie i trädgård. Med ideträdgårdar som alltid håller hög klass, roliga balkongutställningar och så mängder med försäljare – också av väldigt hög klass. Här kan man verkligen hitta grönsaker, perenner, rosor, prylar, ja allt som behövs i trädgårdslivet just nu.

Har ni chansen kom till Malmö och Slottsträdgården i helgen!

Den 1 juni är oxå starten för säsongen på Norrviken i Båstad, en trädgård vars framtid har diskuterats i år och vi är många som varit skeptiska till byggplaner och exploatering. I dag var det lite förhandsvisning och Kajsa Vildängen som jobbat i 1,5 år med den här dagen som mål kunde visa upp ett Norrviken i knallsol och trädgården riktigt strålade.

Den italienska trädgården var vacker som en dag med fungerande rinnande vatten, i den romantiska trädgården har vilda aklejor, orkidéer och nattvioler planterats in för doften och  känslan. En helt ny naturstig med natursten, mossor och just natur i den vackra bokskogskanten har kommit till och det känns som om Norrviken är på gång igen. Kajsa och trädgårdmästare Sandra Ehrsköld jobbar hårt tillsammans med resten av teamet för att återupprätta Norrvikens forna glans.

I skaparen Rudolf Abelins anda. Det kan bli bra det där. Jag kommer att följa processen noga.

IMG_2480

Och så är det ju nu du måste ta chansen att vara med på årets roligaste trädgårdshändelse. Den 1 juni är absolut sista dagen att anmäla trädgården för visning på Tusen Trädgårdar den 1 juli.

Glöm inte det – vi väntar ivrigt!