Härligt hemma!

Att åka på trädgårdsmässa betyder att man oxå drabbas av akut hemlängtan!
Jag lyssnade bland annat på trädgårdsamatören Ulf Sills föredrag om ovanliga vårlökar och Jennie Nilssons om hennes vilda lökäng. Och längtade hem till blommande påskliljor och knoppande vildtulpaner.

Men samtidigt vill man såklart inte vara utan de här trädgårdsmässorna. Det är ju här kunskapen samlas. På Nordiska trädgårdar i Stockholm är rådgivningstorget verkligen så värdefullt, inramat av alla sällskapen. Kaktusar, rosor, dahlior, orkidéer, saint paulior, gesnerianer osv. All kunskap finns här på en plätt under fyra dagar. Det är bara att ta för sig.

En del har klagat på helgens mässa i Stockholm. För mycket prylar, toaletter och kläder.

Ja men det är ju bara att gå förbi då och inte titta.

Utnyttja de trädgårdsmästare som är på plats. Synd så klart att de inte är fler men de flesta är småföretag i dag som inte har varken råd eller tid att stå på mässa i fyra dagar.

Mitt bästa råd – kolla in, inspireras, fråga och åk hem och gör. Eller handla det du sett och gillat hos din lokala plantskola.

Och framförallt gå ut i din trädgård. Nu är det vår!
I morgon kommer Gokväll till mig och ska filma så nu måste jag skynda ut och fixa.

Här kommer lite inspiration från årets mässa:

IMG_5543

Använd gamla florablad-

IMG_5545

Redskap är vackert!

IMG_5547

Hügelbädd betyder att man ramar in en ny rabatt med fällda trädstammar (dock inte ek!) och fyller på med ris och jord och planterar.

IMG_5550

Ristaket är fiffigt.

IMG_5554

Sticklingtjuven Mattias samlade flera hundra entusiaster som ville byta en gammal stickling mot en ny. Superbra initiativ!!!!