Ett annat februari ….

För exakt ett år sedan var snödropparna långt uppe i trädgården i Arlöv.

Det är stor skillnad mot i år och ändå har ju vintern fram till nu varit mild. Trodde inte det skulle skilja så mycket från 2020 till 2021.

Då för ett år sedan packade jag och Elisabeth Svalin Gunnarsson och Dan Abelin våra väskor för att åka på snödroppsresa till England. Bilden är från Colesbourne, ett av de finaste snödroppsställena i världen.

Det blev en häftig upplevelse på många sätt. Vi träffade snödroppslegender, fikade med paret Elwes, hamnade i en hiskeligt storm, fick punktering men kom hem med nya skönheter till våra rabatter.

Och sedan stängde allt ner. Ingen snödroppsresa i år. Inte ens till Spiren i Danmark som skulle haft sin vintergaekkweekend nu till helgen. Inställt! Och Marianne som äger gartneriet Spiren är orolig för framtiden. Kanske måste hon slå igen. Hoppas hon klarar sig genom denna svåra tid.

Idag blir det en kall vecka i Arlöv och ingen snö som täcker rabatterna så jag håller tummarna o hoppas att snödropparna håller ut.

Den 27 och 28 februari ska jag ju ha snowdropwalk trädgården och då vill jag ha mycket att visa.

Hoppas på att några av de skönheter som kom med hem från England i fjol ska vara som allra finast då, i slutet av februari.

’South Hayes’ väntar jag på ivrigt.