Men hur ska detta sluta?

Hur ska det gå?
Ja det kan man verkligen undra. I natt var det 11 minus här i Arlöv. Det var väldigt längesedan vi hade så här kallt. Och för en gång skull saknar jag snön. Det lilla täcke vi har hjälper nog inte mycket.

Jag som alltid är så kaxig. Nä men här blir det aldrig så kallt.

Och nu. Veckan framöver är det kallt, kallt och kallt.
Nu kommer mycket att dö här. Det vet jag redan.
Eftersom jag är
1. en optimist
2. gärna testar
3. ibland tror att jag bor i England
så har jag ju planterat mycket ”på gränsen”växter. Det straffar sig nu.

I växthuset där jag ställt in något av det jag har i kruka, typ nerium, cistus och fuchsia är det helt nedisat och där lär det inte överleva så mycket heller.

I orangeriet är det iallafall frostfritt så jag hoppas att Prunus mume som fick komma in, dock lite sent, klarar sig. Julrosorna o snödropparna i kruka trivs därinne nu.


Annars är det bara att bita i det sura äpplet och inse att det nog blir en del hål i mina rabatter i vår. De får jag fylla med nya växter så klart. Och jag kommer aldrig att sluta testa och våga skaffa det där lite extra. Utan den utmaningen är det ju inte kul att ha trädgård. Eller hur?

Det enda som riktigt bekymrar mig är mina två snowdropwalk som jag ska ha 27 och 28 februari och som i princip är fullbokade. Hinner kylan försvinna och snödropparna poppa upp i tid?

Ja vi får se – ni som anmält er kommer att få veta i början av den veckan hur det blir. Kanske måste aktiviteten flyttas fram två veckor. Vi får se!