Bild Elisabeth Wiklund

Sommarmötet 2024 i Skellefteå

Sommarmötet 2024 blir 10-11 augusti i vackra Skellefteå

Vårt årliga sommarmöte, en älskad tradition av trädgårdsresor, har ägt rum varje år sedan förbundets start, med paus endast under pandemiåren. Dessa resor har tagit oss till många vackra trädgårdar över hela Sverige. Den 9-11 augusti 2024 kommer vi att ha nöjet att besöka Skellefteå, som kommer att vara värd för vår förtjusande sommarresa detta år.

SKELLEFTEÅ TRÄDGÅRDSSÄLLSKAP välkomnar till Sommarmötet den 9–11 augusti 2024, en tid då vår kommun genomgår en unik utveckling. Med en imponerande tillväxt, där nya bostäder skjuter upp för att välkomna anställda till den stora nya batterifabriken Northvolt, är målet att Skellefteås befolkning ska nå 90 000 invånare till år 2030. I takt med befolkningsökningen ser Skellefteå Trädgårdssällskap, som idag har över 450 medlemmar, ett växande intresse för hållbar odling och återbruk. Våra cafékvällar lockar fulla hus när vi bjuder in föreläsare, både från kommunens hållbarhetsarbete och privata experter, för att dela med sig av sina kunskaper.

Under sommarmötet samlas vi först på Medlefors folkhögskola, belägen cirka 3 km utanför centrala Skellefteå, för registrering och mingel på fredagskvällen. Där serveras en grillmiddag i Medlefors fina restaurang, och för de som bor i centrum finns möjlighet till skjuts. Lördagens program är fyllt av trädgårdsbesök runtom i Skelleftebygden, där bussar tar oss med på olika rutter för att utforska trädgårdar under hela dagen. Lunchbuffén njuter vi av på natursköna Medlefors, och kvällen tillbringas på Scandic Skellefteå i centrum där en trerätters middag i Västerbottens tecken avnjuts. Det blir även utdelning av medaljer och mer.

Söndagen inleds med ett besök i det underbart vackra koloniområdet Dalkarlsliden, följt av en guidad tur i det ”doftande” Sara kulturhus. Helgen avslutas med en lättare lunch i ett naturskönt område, där deltagarna kan njuta av mingel och en avslappnad stämning. Vi har säkrat rabatter på flera boenden, vilka kommer att presenteras i nästa nummer av Hemträdgården tillsammans med mer detaljerad information om de trädgårdar vi ska besöka och anmälningsinstruktioner. För mer information om sevärdheter i vår kommun, besök visitskelleftea.se.