26 bilder
Visa alla bilder

Stassakroken, Kristianstad

Adress: Skogsborgsvägen 150, 291 92 Kristianstad
Webbplats: www.stassakroken.se

Mitt i bokskogen ligger denna barn och djurvänliga trädgården, fylld av små överraskningar. Det viktigaste är inte en välskött trädgård där allt är perfekt utan här får träd, blommor, buskar och ätbart samsas med både familjen, djuren i hushållet och de vilda djuren i skogen. En gammal trädgård, där alla får plats, både de gamla äppelträden som får stöttas och alla nya projekt som tillkommer varje år. Nytt och gammalt, unga och äldre, en trädgård som både skall vara vacker och funktionell. Även familjens biodling finns med oss och bikupor står på olika ställen i trädgården, medan bina ger oss extra mycket frukt, bär och blommor, samt allt det som vi får ur bikuporna. Kom och gå en runda i vår trädgård, lek en stund i lekstugan eller klättra i piratskeppet. Bli inte förvånad om en höna tittar fram under en vinbärsbuske och låt oss berättta om våra bi och vår biolding. Passa samtidigt på att köpa vår goda skogshonung med hem och ta en fika i skuggan.

Nytt för i år är att vårt trädäck har fått tak, så även om det blir regn kan ni ta en fika i skydd från regnet. Vi har även anlagt en ny del i trädgården, en skogslund med skuggtåliga växter och en stenlagd uteplats där man kan sitta i den lummiga skuggan och ta en kaffe.

Landskap
Skåne
Specialitet
Barnvänligt
Genre
Privata trädgårdar

Vägbeskrivning:
Goda möjligheter till parkering i anslutning till trädgården, vid många besökare samtidigt kan man behöva parkera en bit bort och gå ett par hundra meter.

  • 1
Stassakroken, Kristianstad - Skogsborgsvägen 150, 291 92 Kristianstad
Visa i Google maps

Fakta

  • Kontakt: 0739 343245
  • Fika erbjuds:

    Kaffe, tea, saft och kakor kommer finnas
    Betalning med swish

  • Guidad visning: Ja