Odlaungaodlare 6

Bli medlem i Odla unga odlare!

Vi vill inspirera till mer odling bland unga och visa på möjligheterna att använda odling som ett pedagogiskt verktyg. Vi ser trädgårdsaktiviteter som en självklar källa till glädje, hälsa, gemenskap och inte minst hopp om framtiden. Därför är det ett naturligt steg att överföra denna viktiga kunskap till kommande generationer! Riksförbundet Svensk Trädgård erbjuder ett unikt medlemskap, skapat för skolor och förskolor.

Ett medlemskap för skola och förskola

I medlemskapet ingår fri trädgårdsrådgivning och 6 nummer av trädgårdstidningen Hemträdgården. Dessutom får pedagogerna säsongsbetonade nyhetsbrev med inspirerande filmer för både pedagoger och elever.

Så här säger Andreas Andersson, NO-lärare på Axonaskolan, om medlemskapet:

– Som lärare är det lätt att fokusera på kursplaner, bedömningar och värdeord i läroplaner. Vi glömmer ibland att vi också förmedlar livskunskaper. Mjuka värden som är svåra att mäta, men som man bär med sig hela livet. Den som kan odla kan skapa sin egen föda. Ett barn som får lära sig att odla, lär sig även att iaktta och vårda sin omgivning. Vilka bättre färdigheter kan vi förmedla till kommande generationer?

Ta del av ett par exempel av filmerna på vår Youtube-kanal >>

Pris

Medlemskap för skola och förskola kostar 420 kr första året och därefter lokalföreningens pris (varierar beroende på förening). Bli medlem idag genom att fylla i formuläret här nedanför. 

Vanliga frågor och svar om medlemskapet i Odla unga odlare

Vi erbjuder i välkomstpaketet ett startkit till alla nya skolmedlemmar. Tillsammans med vår samarbetspartner Nelson Garden kan vi erbjuda följande:

1 st minidrivhus
2 st paket odlingsplugg 
10 st fröpåsar - blandat grönsaker och blommor från Nelsons sortiment (kan variera)

Med detta starkit hoppas vi att ni snabbt kan komma i gång med ert odlande.

Minidrivhus

Odlingsplugg

För förskolor ingår även boken Castor odlar och Förskoleträdgården. (Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Böcker kan komma att ersättas av andra liknande artiklar.)

 

Utöver ett välkomstpaketet som ingår i det årliga medlemskapet ingår följande medlemsförmåner med fokus på vägledning och support:

 • Instruktions och inspirationsfilmer speciellt framtagna för pedagoger.
  Se exempel på Youtube >>
  Samlad pdf med exempel på filmmaterial som ingår >>

 • Återkommande utskick (e-post), speciellt för pedagogisk personal. I dessa finns såväl förslag på kopplingar till läroplaner och beskrivningar på odlingsrelaterade projekt att genomföra tillsammans med eleverna, men också rent odlingstekniska råd. Ca 8 utskick per år.

 • Som en extra support får skolan också tillgång till Riksförbundet Svensk Trädgårds omfattande kunskapsbank och rådgivning. Hit ringer du om du önskar professionell hjälp och till exempel
  vill veta varför morötterna inte växer som de ska eller hur du blir av med bladlössen på skolans
  chili.

 • Er skola kommer att få tillgång till vår nätverksgrupp på Facebook, där ni kan utbyta erfarenheter med andra skolor som deltar i projektet. Där deltar även Andreas Andersson (MA/NO-lärare på Axonaskolan, eldsjäl och inspiratör från @odlaiskola) med löpande inspiration och stöd.

 • Trädgårdstidningen Hemträdgården - 6 nummer per år.

 • Medlemskap i Riksförbundet Svensk Trädgård ger även medlemsförmåner som rabatter hos olika trädgårdsföretag.

 • Dessutom finns möjlighet till ytterligare hjälp att starta upp odlingarna tillsammans med era elever. I våra lokalföreningar runt om i Sverige finns gedigna odlingskunskaper. Vi förmedlar kontaktuppgifter till närliggande trädgårdsförening, som ni kan kontakta och föreslå samarbete i ert odlingsprojekt. Alla skolors och lokalföreningars förutsättningar och engagemang ser olika ut, men som organisation uppmanar vi alla våra lokalföreningar till att agera kunskapsbärare och vara behjälpliga i sitt närområde.

 • Projektet växer för vart år och utvecklas kontinuerligt med nya filmer, material, tjänster och medlemsförmåner. Berätta gärna om era erfarenheter och önskemål, så att vi kan fortsätta att utveckla projektet för att passa er skola.

Klicka på länken här för att er skola/förskola ska bli medlem i Odla unga odlare! Fyll i formuläret, så behandlar vi er ansökan och skickar en bekräftelse. Välkomstpaketet skickas direkt till skolan.

Vill ni på din skola eller förskola veta mer om projektet Odla unga odlare, går det bra att maila oss på [email protected] eller ringa vår medlemsservice på måndag-torsdag kl. 09-12, telefonnummer 08-792 13 15.

Medlemskap för skola och förskola kostar 420 kr första året och därefter lokalföreningens pris (varierar beroende på förening). I medlemskapet hos Riksförbundet Svensk Trädgård ingår medlemskap i en lokal trädgårdsförening.

Bli medlem i Odla unga odlare

Skolans adress och kontaktperson
Hit skickas välkomstpaketet och tidningen.
Hit skickas nyhetsbrevet.
Fakturauppgifter
Om annan än ovan.Övrig information
Medgivande
Jag godkänner att mina personuppgifter lagras enligt PUL/GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här nedanför.

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 

Samarbetspartners i projektet 2024

Odla unga odlare genomförs med bidrag från och i nära samarbete med vår sponsor Nelson Garden

Nelson Garden Granngården Hasselfors Garden GjordNära Tunnelväxthus