Foredrag Tut

Gunnel Carlson är en av fler föreläsare

Vårens föredragsserie till Tusen Trädgårdar

Under våren bjuder vi på inspirerande och lärorika föredrag om trädgård, odling och biologisk mångfald, tillsammans med kunniga föreläsare. Föredragen är gratis och öppna för alla trädgårdsentusiaster. Bjud med vänner för en kväll fylld med gröna hållbara tankar och gemenskap!

Föredrag till Tusen 2024

Föredragsserien är ett digitalt arrangemang i samarbete med Studiefrämjandet, Riksförbundet Svensk Trädgård och trädgårdsjournalist Gunnel Carlson. En digital pepprunda inför det stundande arrangemanget Tusen Trädgårdar. Seminarierna sänds via Teams live, allt du behöver är länken du hittar vid varje föredrag här nedan. Alla föredragen spelas in så att ni kan ta del av dem i efterhand.

22/2 kl.18:00 (ca 1,5h)
Först ut är Gunnel Carlson med Trädgård att längta till och njuta av
Direktlänk till föredraget via Teams - Trädgård att längta till och njuta av

Vi är glada att bjuda in er till ett inspirerande trädgårdsseminarium med Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist och en av grundarna till Tusen Trädgårdar.
Gunnel kommer att dela med sig av sin passion för trädgård och ge oss insikter om hur vi kan skapa en trädgård att längta till och njuta av – både ensamma och tillsammans. Det kommer att vara en kväll fylld med tips, idéer och kreativitet för att göra våra trädgårdar till små paradis.
Hon kommer också att prata om den spännande och lärorika trädgårdsfesten Tusen Trädgårdar som äger rum den 30 juni och berätta varför det är så kul att delta. Förra året deltog 4200 kolonilotter och trädgårdar och ännu fler kom och besökte de öppna trädgårdarna.
Seminariet är gratis och öppet för alla trädgårdsentusiaster och de som vill lära sig mer om att skapa vackra och njutbara trädgårdar fulla av biologisk mångfald. Bjud med vänner för en kväll fylld med gröna hållbara tankar och gemenskap! Seminariet sänds via Teams live, allt du behöver är länken här
Du kommer att vara helt anonym men har möjligheter att skriva in frågor till Gunnel som i mesta möjliga mån besvaras efter föredraget. Vi ser fram emot en inspirerande kväll tillsammans med Gunnel Carlson!
Gunnel Carlson

Trädgårdar att längta till och njuta av. Foto: Studiefrämjandet

Vårens föredragsserie till Tusen

  • 22 feb kl.18.00 (ca 1h) - Gunnel Carlson inspirerar till Tusen med Trädgård att längta till och njuta av.
  • 29 feb kl.18.00 (ca 1h) - Miniutbildning: Hur du registrerar, redigerar och anmäler din trädgård till Tusen Trädgårdar
  • 28 mars kl.18.00 (ca 1h) - Philipp Weiss, Skogsträdgårdsodlare och författare, Skogsträdgården för självhushållning.
  • 11 april kl.18.00 (ca 1h) - Marek Rolenec, FOBO, Odla din jord
  • 2 maj kl.18.00 (ca 1h) - Soha El Masri, Kolonist och balkongodlare, Att odla på balkong och koloni
  • 23 maj kl.18.00 (ca 1h) - Sanna Wikström, Från SVTs Drömträdgården, Hur får en nybörjare igång sin odling med bristande resurser, odlar i Norrbotten

Länkar till föredragen kommer inom kort att läggas upp på sidan


Samarbetspartners Tusen Trädgårdar 2024

Tusen Trädgårdar genomförs i samarbete med de tre huvudarrangörerna trädgårdsjournalist Gunnel Carlson, Riksförbundet Svensk Trädgård och Studiefrämjandet, i samarbete med Sällskapet Trädgårdsamatörerna, Fritidsodlingens Riksorganisation (FOR) och Rikare trädgård.