Samlad Bild Av Jordarna 2023

Årets trädgårdsspaning 2023

I årets trädgårdsspaning 2023 undersöker trädgårdsspanarna hur det är att odla i torvfria jordar jämfört med de med torv i. Jämförelsen görs i krukodling mellan jord från samma leverantör.

Det är Weibulls, Hasselfors och Rölundas jordar som ingår i spaningen, man får 2*40 liter jord från någon av dem direkt hem. Sedan odlar man i två större identiska krukor med likadana säsongsväxter t ex tomat eller någon sommarblomma utomhus, i växthus eller motsvarande. Flera par i krukor och växter kan ingå i spaningen. Det blir er uppgift att lyckas så bra som möjligt med båda, men samtidigt notera skillnader i skötsel och växternas utveckling under säsongen. Detta rapporteras in i slutet på säsongen.

Vid anmälan uppger ni vilken växt ni kommer att odla och vilken storlek/volym det är på krukorna. Det är viktigt att alla som anmäler sig och blir antagna till spaningen har möjlighet att genomföra uppdraget på bästa sätt! Jorden, instruktioner och utvärderingsformulär skickas till er i april-maj och spaningen avslutas i september. Antalet deltagare är begränsat.

Läs mer i Hemträdgården nr 2/2023.

Sista anmälningsdag var 10 april - det går inte längre att anmäla sig men du tar del av resultatet i Nr 6 av Hemträdgården och här på hemsidan!

För frågor kontaktar ni [email protected]

Tack för att ni vill spana!

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR.