22 bilder
Visa alla bilder

En öppen trädgård, Klagshamn

Adress: Möllevägen 27, 21851 Klagshamn
Webbplats: www.kreativtbord.se

Vår trädgård ligger mellan två frodiga åkrar i husraden utmed den trevliga Möllevägen i norra Klagshamn. Trädgården är öppen och rymlig, med små oaser i färg och form som är värda att upptäcka. 
Här finns sköna platser där du kan slå dig ner och njuta en stund. Kanske med en svalkande sommardrink. Passa också på att gå på upptäcktsfärd bland både vanliga och några lite ovanligare växter och blommor. Här är både grönt och blommigt i juli.

Trädgården anlades 1923 när huset byggdes. Då låg det mellan Klagshamns stora äppellundar och några av fruktträden som planterades då finns fortfarande kvar. I mitten på 1900-talet ska trädgården ha varit fylld med blommor och damen som bodde här då plockade fina buntar och cyklade in till Möllevångstorget för att sälja dem. Förre husägaren gav trädgården en modernare utformning med stora ytor trädäck, pool och gräsmatta.

Våra nio år i denna underbara trädgård har gjort att vi gärna stannar hemma under somrarna för att njuta. Vi har mjukat upp flera strikta linjer med böljande rabatter, där något ständigt står i blom. Rabatterna är blandade av både fleråriga växter och ettåriga sommarblommor, delade växter från släkten och sådant som självsår sig. Det är ett ständigt experimenterade med färg och form som gör att det finns kul att upptäcka.

Trädgården och uterummet används även av Kreativt Bord, som har sin blomsterateljé här. Kreativt Bord drivs av Catarina som skapar blomsterdekorationer (med mycket plockat från trädgården) till scener, event och bröllop, håller i kreativa workshops och öppnar sin pop up-shop då och då. Den här helgen är den öppen! Du hittar annorlunda, vackra detaljer till trädgården, altanen eller uterummet.

Varmt välkomna till vår trädgård!
/Catarina & Peter

Landskap
Skåne
Zon / Odlingsläge
1
Specialitet
öppet, pool, mångfald, färg & form, mycket att upptäcka
Genre
Privata trädgårdar

Vägbeskrivning:
Möllevägen nås med bil eller cykel från både Klagshamnsvägen och Borrebackevägen. Buss 6 stannar vid hållplats Möllevägen, sen är det en tio-minuters promenad nerför vägen.

Övrigt:
Läs mer om Kreativt Bord på kreativtbord.se!
Du kan hitta oss på
Facebook: Kreativt Bord & Blomster
Instagram: kreativt_bord

 • 1
En öppen trädgård, Klagshamn - Möllevägen 27, 21851 Klagshamn
Visa i Google maps

Fakta

 • Tusen Trädgårdar 2022: Ja
 • Öppettider: lördag & söndag klockan 10-17
 • Kontakt: 0732290212
 • Fika erbjuds:

  Köp en god fika eller något svalkande att dricka och hitta en favoritplats i trädgården. Även en lättare lunch finns.
  Det går bra att betala med swish eller kort.

 • Försäljning av växter:

  Kreativt Bord håller öppen sin mysiga shop med inredning för både ute och inne. Här hittar du annorlunda krukor, fina växtstöd, trädgårdshattar, härliga blommor och vackra dekorationer till trädgården. Dessutom finns fina alster av våra hantverksvänner på plats, både i butiken och i trädgården.
  Vi håller ÖPPET lördag 2 juli och söndag 3 juli kl 10-17! Så du är välkommen hit redan på lördag om du har många trädgårdar att besöka på söndagen.

 • Handikappvänligt: Ja
 • Hundar välkomna: Ja
 • Guidad visning: Ja