14 bilder
Visa alla bilder

Fridstorps trädgård, Revinge

Adress: Krankesjövägen 10, 24741 Revinge

r trädgård, Fridstorps trädgård, ska vara ett extra rum under säsong och den ska alltid vara vacker att titta på, även inifrån vintertid. Den ska kunna ge vila och avkoppling men också ge utrymme för kreativitet och skaparlust. Vissa år finns det mycket ork och tid för trädgården, andra år vill man bara njuta och hinna med annat än trädgårdsarbete. Därför har vi försökt skapa en stomme kring trädgården som kan ge både och. Köksträdgården t ex ger möjlighet till odling av både grönsaker och blommor men vill man inte odla alls något år så är det också möjligt. Samma sak med växthuset, det är vackert där det står och är ett rum för vila och avkoppling men används också vissa år för odling. 

Fridstorps trädgård har inga höjdskillnader. När vi började jobba med den fanns det ett gammalt äppelträd och två väldigt stora buxbom (3-5m i diameter). Gräsmattan var ett sorgebarn och tomtgränsen kantades av enorma granar och tujor. Det är dessutom sandjord, visserligen lättarbetat men växtkraften är inte enorm.

Nu, 25 år senare, har trädgården genomgått många förändringar och blir aldrig helt klar! Buxbommar och äppelträd står dock kvar och gräsmattan är fortfarande ett sorgebarn. Vi har byggt ett växthus, eller orangeri som vi vill kalla det, och anlagt en köksträdgård omgärdad på ett par sidor med låga teglade murar.

Det finns också flera perennrabatter där ambitionen är färgkodning, dvs samma färgskala på perenn i samma rabatt. Ett annat intresse är citrus, just nu finns det 6 olika citrussorter i samlingen och den största är över två meter hög och kom från början som en stickling från en fd kollegas citrusträd.

Varmt välkommen till Fridstorps trädgård! En traditionell villaträdgård med många olika egna lösningar, byggen och smyckad med vackra ting! Förhoppningen är att kunna ge inspiration precis som många andra trädgårdar gett oss inspiration under alla år vi jobbat med vår trädgård!

Landskap
Skåne
Genre
Privata trädgårdar
  • 1
Fridstorps trädgård, Revinge - Krankesjövägen 10, 24741 Revinge
Visa i Google maps