27 bilder
Visa alla bilder

Hemre Gård, Insjön

Adress: Hemre Helgbo 117, 793 41 Insjön
Webbplats: https://hemregard.com/

Vi bygger upp en gård där ingen har bott på lite drygt 40 år. Den är belägen i zon 5 i Dalarna, Insjön. 15 minuter från Leksand.

Gården är på 2,6 hektar och har haft kor, hästar och en smedja.  Vi har byggt upp ett nytt bostadshus då det gamla har rivits av gamla ägare. Nya huset är beläget på högsta höjden av gården. Vi har byggt huset i gammal stil med breda brädor och målat med linolja. Huset är i stil med 1880-tal med detaljer av kurbits. Värt att åka och kika på.

Trädgården har fått 9 nyplanterade äppelträd och fått ett stort grönsakslandland. Har skapat två stycken potager där vi kan njuta av blommor och de vackra grönsakerna. I år kommer vi även sattsa på en stor dahlia rabatt där vi sakta men säkert bygger upp en grund till ett vackert växthus. Grunden bygger vi av gården stenar vi gräver upp. Rabatterna uppe vid huset ligger på dryga 200 kvadratmeter tillsammans, vilket är en stor utmaning. 

I huset kommer det gå att köpa korv och fika för dem som önskar. Wc finns att tillgå.

Då många besökte oss 2020 kommer vi uppdatera med en karta över gården med bra information och rabatterna och vart alla rabatter finns att se.

Varmt välkomna till oss på Hemre Gård
/Therés och Mattias

Landskap
Dalarna
Zon / Odlingsläge
5
Genre
Privata trädgårdar

Vägbeskrivning:
Parkering vid vår stora lada.

  • 1
Hemre Gård, Insjön - Hemre Helgbo 117, 793 41 Insjön
Visa i Google maps

Fakta

  • Öppettider: Bokade tider
  • Kontakt: 0707928953
  • Fika erbjuds: Ja
  • Försäljning av växter:

    Blommor, hembakat fika och korv till försäljning under 30 juni.

    Vid annan bokad tid fika efter överenskommelse.