Lugn & Gro - odlargrupp sen 2017, Göteborg

Adress: Lugnet, 41468 Göteborg

Vi är en liten grupp som odlar i pallkragar på en kommunal allmänning mellan våra respektive flerbostadshus i stadsdelen Kungsladugård i Göteborg.

Det började som ett odlarprojekt med inbyggd studiecirkel våren 2017 i samarbete med Hyresgästföreningen, Familjebostäder och Göteborgs Kommun/Park & Natur.

Vi prövar oss fram och har sen vi startade utvecklat en trivsam trädgårdsyta av en tidigare kraftigt eftersatt plats bredvid boendeparkeringen. Det har även blivit en trevlig plats för möten mellan människor som bor i eller bara passerar området. 

Vi har även utökat antalet bärbuskar och blomsterrabatter lite efterhand och även fått plantera ett familjeäppelträd. Det saknas inte ogräs, men vi är inte särskilt pedantiska utan försöker göra det vi har lust med.

Landskap
Bohuslän
Zon / Odlingsläge
2
Specialitet
Odla av hjärtats lust
Genre
Koloniträdgårdar

Vägbeskrivning:
Spårvagn 3 samt 11, Hållplats Godhemsgatan.
Om man måste köra bil så kan man köra in från Slottsskogsgatan i höjd med kolonistugeområdets huvudingång, eller från Kungsladugårdsgatan in på gatstumpen som heter Gatsmygen, vid fotvården. Oavsett väg in så hamnar man på samma boendeparkering.
Finns några besöksparkeringsplatser intill odlingsplatsen som inte är förhyrda.

Lugn & Gro - odlargrupp sen 2017, Göteborg - Lugnet, 41468 Göteborg
Visa i Google maps

Fakta

  • Öppettider: Alltid öppet. Det finns inga grindar att stänga.
  • Handikappvänligt: Ja