23 bilder
Visa alla bilder

Norråkerns lilla, Dalby

Adress: Norråkersgatan 2, 247 52 Dalby

Sedan 2015 har jag skapat och skapar en trädgård i det lilla formatet, med olika blickfång, trädgårdsrum med varierad blomning från tidig vår till sen höst. Att ha en trädgård, stor eller liten, är ett ständigt, oavslutat skapande. Det blir aldrig färdigt. Det bara ÄR! Därmed blir en villaträdgård aldrig heller perfekt. Det som man tänkt och planerat kan få ett oväntat resultat. Lika plötsligt kan något oväntat dyka upp och överraska. Väder och vind spelar in. Efter en kall och sen vår exploderar allt och det som man tänkt sig ska blomma vid midsommar, det blommar snabbt över. Annat kan verka som det aldrig riktigt kommer igång. Ja, så är livet i en trädgård. Vi rår inte så mycket över det hela, vi kan bara bidra med det vi kan och förundras över att det faktiskt kommer en vår och sommar med grönska och blomning.

Att delta i Tusen Trädgårdar ser jag både som att visa upp och att ta emot. Det blir tillfälle för utbyte av idéer, tips, inspiration, tankar - i stort som smått.


Min lilla trädgård består mest av rabatter med perenner, rosor och som kompletteras med sommarblommor. Dahlior (som jag aldrig egentligen tänkta odla) har jag i några krukor. I några odlingslådor odlar jag sådant som kan ätas och i ett hörn av står ett antal kamelior som annars får övervintra i växthus, kamelior som ganska nyligen blommade rikligt. Likaså finns det ett litet hörn med några rhododendron och azaleor och bakom dessa växer en magnolia, Elizabeth, som blommat för första gången.
På trädäckets uteplats har jag försökt skapa en medelhavsatmosfär med bl a citrusträd, nerium och fikon.

Trädgård betyder mest glädje men ibland också bekymmer, små som stora - se bild på vissnande träd.

Välkommen att besöka min lilla trädgård på Norråkern!

Landskap
Skåne
Zon / Odlingsläge
1
Genre
Privata trädgårdar

Övrigt:
Tillgång till toalett finns.

  • 1
Norråkerns lilla, Dalby - Norråkersgatan 2, 247 52 Dalby
Visa i Google maps