Tillbaka

Allas vår trädgård - till glädje och kunskap. Digitalt föredrag inför Tusen Trädgårdar


16 maj kl.19:00. Gratis föredrag. Trädgården är hjärtat i mångas liv och hos Riksförbundet Svensk Trädgård likaså. År 2010 var Riksförbundet med och initierade evenemanget Tusen Trädgårdar och vår trädgårdsrådgivare Lise-Lotte Björkman minns det som i går. Lise-Lotte är trädgårdsmästare, florist och biolog, och har arbetat med trädgård och trädgårdsdesign sedan 1984. Kunskapsbasen är bred. Förutom att besvara era trädgårdsfrågor, skriver hon i Hemträdgården, leder den årliga trädgårdsspaningen samt håller föredrag hos lokala trädgårdsföreningar.

Det har blivit många trädgårdsbesök för henne och även en visning av den egna odlingsträdgården under Tusen Trädgårdar. Jag lär mig något nytt varje gång, ja varje dag i mitt arbete och mer kunskap finns det alltid plats för, säger hon. Här berättar hon om glädjen av den egna och andras trädgårdar och hon bjuder på tips på hur du bäst hanterar vanliga men oinbjudna skadegörare som vill ha del av din trädgård. Det är under våren och försommaren som man t ex bekämpar mördarsnigeln effektivast. I slutet av föredraget kan ni ställa egna frågor. Svensk Trädgårds rådgivning är öppen året om, både före, efter och under Tusen Trädgårdar.

Under våren bjuder Riksförbundet Svensk Trädgård i samarbete med Studiefrämjandet på en föredragsserie inför Tusen Trädgårdar.