14 bilder
Visa alla bilder

Brams Trädgård & Myra Park, Delsbo

Adress: Bramsvägen 23, 82060 Delsbo

Brams trädgård består av en äldre del med växthus, fruktträd och grönsaksland som under åren har kompletterats med busk- och perennrabatter.

I den nyare delen finns ännu mera grönsaksodling, frukt och bär samt buskar, perenner och träd. I hela trädgården försöker vi testa sorter som inte anses härdiga här. Bl.a. Ginkgo, Magnolia och japanska körsbär.

Myra park är ett ”abroretum” på 1 hektar gammal ängsmark. När jordbruket lades ner och ängen skulle planteras igen valde vi att plantera främst lövfällande arter av träd och buskar istället för som brukligt gran. Sortimentet har under åren fyllts på med ytterligare arter och nu finns ek, lind, bok, körsbärsplommon, hassel, valnöt, kornell, al, kustgran m.fl. träd och buskar att beskåda. Myra park ligger längs Dellenbanans järnväg, ca 2,5 km väster om Delsbo och kan besökas när som helst gärna genom att hyra en dressin på Delsbo station. Myra park är ca 10 år gammal och röjning och nyplantering pågår fortlöpande.

1 juli visning med guide av Myra Park kl 12.00 och 14.00. Samling vid Brams trädgård, Bramsvägen 23.

Landskap
Hälsingland
Zon / Odlingsläge
5
Genre
Privata trädgårdar

Vägbeskrivning:
Kör väg 84 mot Ljusdal från Delsbo. Efter ca 2 km tag av vänster efter backkrön vid en stor röd lada. (sväng in på busshållplats till höger först - dålig sikt) Kör Bramsvägen till den slutar, ca 500 m.

Övrigt:
Stora delar av trädgården går att besöka med rullator/rullstol. (Plana gräsytor) Myra Park är dock ej så handikappanpassad. Försäljning av perenner 1/7.

Brams Trädgård & Myra Park, Delsbo - Bramsvägen 23, 82060 Delsbo
Visa i Google maps

Fakta

  • Öppettider: Efter överenskommelse
  • Kontakt: 0702595192