Lena Granefelts Bild

Foto: Lena Granefelt

Fotokurs: Bli en bättre trädgårdsfotograf

Hur arbetar jag bäst med ljus, komposition och hur hittar jag ett anslag i berättelsen? Med fotograf och konstnär Lena Granefelt som guide arbetar vi tillsammans för att fördjupa våra bildprojekt - i egna och andras trädgårdar. Medlemmar bjuds in till fotokursen Bli en bättre trädgårdsfotograf - en studiecirkel på distans. Max 15 deltagare, först till kvarn. 500 kr rabatt till medlemmar i Riksförbundet Svensk Trädgård.

S:ta Ragnhilds trädgårdsförening, Studieförbundet Vuxenskolan och Riksförbundet Svensk Trädgård bjuder in till en studiecirkel på distans under ledning av fotograf och konstnär Lena Granefelt. Vi kommer arbeta med att gestalta naturen och trädgårdens mångfald. Skönheten i en blomknopp, upptäckten av en siktlinje, en växtkomposition som berör, bilden av växtkraft. Är det något här som karaktäriserar Trädgårdsmästaren själv? Kan en bild öka vår kunskap om vikten av biologisk mångfald? Hur fångas en solstråle i ett bladverk?

Under tre tisdagar, 22/8, 29/8 och den 12/9, träffas vi via internet (zoom) kl 18.30-21.00 med 15 min paus och arbetar med våra gamla och nya trädgårdsfotografier. 

Du bör ha grundläggande teknisk kunskap om fotografering. Vi förutsätter att du använder dig av en digital systemkamera när du fotograferar. Konstruktiv kritik och samtal kring dina och andras bilder utgör en viktig del. Vi fotograferar i veckorna mellan träffarna. Lena berättar om sitt arbete och ger oss vägledning i vår egen utveckling i att se och gestalta. Målet är att delta med minst var sin signerad bild i en bildutställning på Nordiska Trädgårdar i Stockholm 21-23 mars 2024.

Lena Granefelt har utmärkt sig som trädgårdsfotograf i ett stort antal böcker och utställningar. Läs mer om Lena och ta del av hennes arbete här.

När tisdagar, 22/8, 29/8 och den 12/9, träffas vi via internet (zoom) kl 18.30-21.00
Max antal deltagare
 15 deltagare, först till kvarn.
Pris 3200 kr
Medlemsrabatt 500 kr rabatt till dig som är medlem i Riksförbundet Svensk Trädgård.
Vid frågor kontakta: [email protected]

Anmäl dig här!

Om anmälningsvillkor kan ni läsa här.

S:ta Ragnhilds trädgårdsförening, Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Riksförbundet Svensk Trädgård bjuder in till en studiecirkel med fotokurs på distans.